Najavljena manifestacija Somborsko sportsko leto 2018

* Realizacija manifestacije „Somborsko sportsko leto” planirana je u drugoj polovini jula (od 16. do 22. jula) sa ciljem afirmacije sporta kroz aktivan raspust, ujedno animiranje što većeg broja dece i omladine da budu fizički aktivni, da svoje slobodno vreme provedu na najkreativniji način

Povodom predstojećeg „Somborskog sportskog leta“ izjave su na konferenciji za medije u Plavoj sali Sokolskog doma u Somboru u sredu, 4. jula dali Antonija Nađ Kosanović, gradska većnica za sport, omladinu i decu i Milan Stakić, predsednik Sportskog saveza grada Sombora.

Antonija Nađ Kosanović je istakla da se ove godine, manifestacija organizuje po drugi put u našem gradu, počev od 16. do 22. jula, svakog dana u vremenu od 17 do 20 časova na gradskom kupalištu „Štrand“. Veliku podršku i ove godine pružiće Grad Sombor koji je prepoznao značaj ove manifestacije, a želja je da polako „Somborsko sportsko leto“ preraste u tradiciju. Manifestacija će proticati uz tehničku podršku Sportskog saveza grada Sombora, Sportskog centra „Soko“, Crvenog Krsta, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i mnogobrojnih sportskih organizacija sa teritorije Grada Sombora.

- Somborsko sportsko leto osim dobre zabave i pozitivne energije ima za cilj, da animira što veću populaciju počev od najmlađih kroz adolescenta do trećeg doba, da se svi koji žele uključe u fizičku aktivnost, da se upoznaju i oprobaju u raznim sportskim granama, a isto tako da budu deo raznih kreativnih i edukativnih radionica - rekla je Nađ Kosanović. - Svaku aktivnost, sportsku granu, edukaciju i kreativne radionice će voditi stručna lica, a tokom nedelju dana biće zastupljeni: košarka, rukomet, fudbal, odbojka, kajak, vaterpolo, boks, savate, džudo, šah, krosminton, tekwando.

Kreativne i edukativne radionice će držati Crveni Krst iz Sombora sa svojim vrednim volonterima.

- U subotu ćemo organizovati i takmičenje u poligonu spretnosti, street workout-u i, za najmlađe će biti organizovano takmičenje u kreativnim radionicama. Najbolje ekipe i najlepši crteži kao i najkreativniji ručni radovi će biti nagrađeni zasluženim poklonima - potvrdila je gradska većnica za sport, omladinu i decu. - Koristim ovu priliku da pozovem sve zainteresovane da dođu, učestvuju i budu deo ove lepe manifestacije.

Milan Stakić je u svom obraćanju istakao: - Sportski savez grada Sombora, kao tehnička podrška ovoj manifestaciji daće svoj doprinos kroz organizovanje i sprovođenje pre svega svojih besplatnih programa, ali i kroz pružanje logističke podrške. Biće organizovane besplatne škole sportova (Sportić na bazenu, Fitnes dan) koje će voditi stručna lica i licencirani treneri u sportu, a osim toga za najmlađe će biti priređene razne edukativne i kreativne radionice.

- Pokušaćemo da podignemo populaciji svest o značaju koji ima fizička aktivnost na organizam, posebno kod dece i omladine. Povećanjem broja dece i omladine da aktivno učestvuju u fizičkim aktivnostima tokom raspusta, želimo da utičemo na njihov pravilan rast i razvoj - zaključio je Stakić.

........................................................

* Planirani programi *

- Besplatna školica sporta „Sportić na bazenu“ -

Besplatna školica će se odvijati na otvorenom gradskom bazenu od 9. jula, ponedeljkom i sredom od 9:00 – 10:00 časova i namenjena je deci od 3 do 7 godina. Program će proticati na otvorenom igralištu, poligonu za decu i malom bazenu. Uvodni deo je na igralištu, gde deca prolaze kroz razne zabavne poligone a finalni, u malom bazenu gde sva deca rade vežbe u vodi i ujedno se zabavljaju kroz igru.

Program vode : prof. Radovan Rašković, prof. Predrag Mandić, uz podršku Ilije Lalića i Saše Plavšića.

*****

- City Games -

Ekipa Grada Sombora i Sportskog saveza osvojila je zlatnu medalju na prošlogodišnjim Igrama bez granica u Zrenjaninu "City games 2017"

City Games je sportska manifestacija zabavnog karaktera na kojoj se timovi takmiče i predstavljaju svoje gradove. Organizuje se tokom letnjih meseci, a zbog svoje raznolikosti projekat je namenjen svim generacijama. Nakon 8 uspešnih sezona, 278 događaja i gotovo milion pređenih kilometara, projekat je postao veoma popularan na evropskoj sceni i danas ima međunarodni karakter. Grad pobednik iz Srbije predstavljaće našu zemlju u velikom međunarodnom finalu.

Takmičenje u Somboru će biti 10. jula, kada je na programu polufinale, u kojem će se takmičiti pobednici sa prethodnih turnira u Rači, Subotici i Inđiji.

Više o ovoj manifestaciji na: stranici https://www.facebook.com/citygamessrbija/.

*****

- Strongmen - 

Renato Repić, somborski favorit, organizator, domaćin...

Sombor će u subotu, 21. jula (kao što smo već najavili na stranicama našeg portala), biti domaćin prvog Međunarodnog takmičenja najjačih ljudi Srbije ali i gostiju iz regiona. Takmičenje će biti održano na popularnom "Ćelavom trgu", Trgu svetog Trojstva, biće besplatno za sve posetioce, a odvijaće se po precizno utvrđenim internacionalnim propozicijama za strongmen sport takmičenje.

Logističku podršku takmičenju pružiće Dejan Kunić i Klub borilačkih sportova Galaktik Sombor.

*****

- Fitnes dani -

Program počinje 21. jula i odvijaće se (ponedeljak – sreda – petkak) u vremenu od 19 časova, na Gradskom kupalištu Štrand.

~ . ~

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1690 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…