Fondacija za razvoj domaćinstva: Poruke sa sela u vreme krize COVID-19 „Povezivanje održivih praksi“

* Fondacija za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje partnerstvo i saradnju zasniva na potrebi i motivaciji da se zajedno suočimo sa izazovima u društvenim promenama i tako gradimo budućnost

Zajednička misija za buduće ciljeve se može postići samo uzajamnom saradnjom i zajedničkim radom. Umrežavanje  i partnerstva su okvir za zastupanje i odbranu zajedničkih interesa članova i šire javnosti. Potpisivanjem Protokola o saradnji sa Udruženjem građana "Rubac", Udruženjem voćara i vinograda "Visovi" i Ugostiteljske radnje "Trend" je verifikovan put podrške za koji ćemo se zalagati da povežemo tradiciju i mlade u selu Krnjaji, današnjem Klajićevu, što će sigurni smo, imati uticaja na jačanje održivijeg, demokratičnijeg i kreativnijeg seoskog života - napominju u Fondaciji.

Friedrich Engels je ostavio poruku Gram akcije je vredniji od tone teorije, mi u FRD to smo shvatili da je upućeno nama, pa smo to sproveli u delo - 11. januara 2021. kada smo uručili poklone Vrtiću "Zvezdice", Udruženju vinogradara i voćara "Visovi" i Udruženju "Rubac" iz Kljajićeva. Sve to smo mogli u saradnji i hvala donatoru "Joviste" DOO Palić i prilozima građana.

Na druženju kod domaćina Branka Šoštarića predsednika Udruženja vinogradara i voćara „Visovi" smo upoznali Jagodu Kočić menadžera LAG „ Panonski fijaker“ sa projektnim idejama i tako poslali poruku proizašlu iz našeg partnerstva za bolje selo. Za nas nema više propriča o mogućnosti razvoja specijalnog jela i pića inspirisanog i nazvanog po lokalnom nasleđu sa lokalnim ugostiteljem, jer je on tu sa nama u partnerstvu.

„Ciljevi nisu sudbina, oni su smer! Ciljevi nisu naredba, oni su dogovor! Ciljevi ne određuju budućnost. Oni mobilišu resurse i poslovnu energiju, jer prave budućnost.“ Peter Drucker

Ovo je poruka, koja kao da je iz proizašla našeg partnerstva za bolje selo Krnjaja, što je dobrobit za njene meštane, zajedno - mladi i stari rade najbolje!

(U nastavku ispod teksta u slajdovima pogledajte još zanimljivih fotografija koje svedoče o zbližavanju partnera za bolje sutra svih)

Izvor: https://www.frd.org.rs/

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 648 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…