Odštampajte ovu stranicu
Fondacija za razvoj domaćinstva: Poruke sa sela u vreme krize COVID-19 „Povezivanje održivih praksi“

* Fondacija za istraživanje i razvoj, bezbednost hrane i eko zdravlje partnerstvo i saradnju zasniva na potrebi i motivaciji da se zajedno suočimo sa izazovima u društvenim promenama i tako gradimo budućnost

Zajednička misija za buduće ciljeve se može postići samo uzajamnom saradnjom i zajedničkim radom. Umrežavanje  i partnerstva su okvir za zastupanje i odbranu zajedničkih interesa članova i šire javnosti. Potpisivanjem Protokola o saradnji sa Udruženjem građana "Rubac", Udruženjem voćara i vinograda "Visovi" i Ugostiteljske radnje "Trend" je verifikovan put podrške za koji ćemo se zalagati da povežemo tradiciju i mlade u selu Krnjaji, današnjem Klajićevu, što će sigurni smo, imati uticaja na jačanje održivijeg, demokratičnijeg i kreativnijeg seoskog života - napominju u Fondaciji.

Friedrich Engels je ostavio poruku Gram akcije je vredniji od tone teorije, mi u FRD to smo shvatili da je upućeno nama, pa smo to sproveli u delo - 11. januara 2021. kada smo uručili poklone Vrtiću "Zvezdice", Udruženju vinogradara i voćara "Visovi" i Udruženju "Rubac" iz Kljajićeva. Sve to smo mogli u saradnji i hvala donatoru "Joviste" DOO Palić i prilozima građana.

Na druženju kod domaćina Branka Šoštarića predsednika Udruženja vinogradara i voćara „Visovi" smo upoznali Jagodu Kočić menadžera LAG „ Panonski fijaker“ sa projektnim idejama i tako poslali poruku proizašlu iz našeg partnerstva za bolje selo. Za nas nema više propriča o mogućnosti razvoja specijalnog jela i pića inspirisanog i nazvanog po lokalnom nasleđu sa lokalnim ugostiteljem, jer je on tu sa nama u partnerstvu.

„Ciljevi nisu sudbina, oni su smer! Ciljevi nisu naredba, oni su dogovor! Ciljevi ne određuju budućnost. Oni mobilišu resurse i poslovnu energiju, jer prave budućnost.“ Peter Drucker

Ovo je poruka, koja kao da je iz proizašla našeg partnerstva za bolje selo Krnjaja, što je dobrobit za njene meštane, zajedno - mladi i stari rade najbolje!

(U nastavku ispod teksta u slajdovima pogledajte još zanimljivih fotografija koje svedoče o zbližavanju partnera za bolje sutra svih)

Izvor: https://www.frd.org.rs/

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 447 puta

Galerija slika

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…