Prihvatilište Sombor: Sprečite problem beskućnih pasa i mačaka u Srbiji - sterilizujte vašeg ljubimca!

* Sprečite problem beskućnih pasa i mačaka u Srbiji i sterilizujte vašeg ljubimca! - poručuju i podsećaju u somborskom Prihvatilištu

~ . ~

Sterilizacija je jedan od najodgovornijih i najbojih načina za smanjivanje broja beskućnih pasa i mačaka.

Prihvatilišta širom Srbije su prepuna napuštenih ljubimaca koji su završili na ulici jer su bili nepotrebni "višak" svojim vlasnicima. Naše ulice su prepune napuštenih pasa i mačaka koje su u većini slučajeva neuhranjene, bolesne ili povređene. Procenjuje se da je prosečan život psa na ulici oko dve godine.

Kada, kao vlasnik, odlučite da sterilizujete svog ljubimca, vi aktivno pomažete smanjivanju broja napuštenih pasa i mačaka na teritoriji Srbije. Manje pasa i mačaka na ulicama znači manje mučenja, gladovanja i više poštovanja za napuštene životinje.

Sterilizacija i Vaš pas

Sterilizacijom vašeg psa, aktivno odstranjujete neke od neželjenih ponašanja u vezi sa lučenjem reproduktivnih hormona. Na primer, nesterilisani mužjak obeležava prostor kako bi naglasio drugim mužjacima sopstvenu prisutnost na određenoj teritoriji. Sterilizacija ublažava nagon za obelezavanje prostora i agresiju prema drugim psima.

Nesterilisani mužjaci i ženke imaju nagon za lutanjem. Vođeni hormonima, mužjaci i ženke napuštaju dom radi parenja. Lutanjem psi izlažu sebe saobraćajnim nesrećama i drugim situacijama koje mogu da ugroze njihovo zdravlje. Sterilisani mužjaci i ženke nemaju seksualne nagone zbog kojih bi napustili svoj dom i doveli sebe u rizične situacije.

Kada je pravo vreme za sterilizaciju Vašeg psa?

Najčešće starosno doba za sterilizaciju pasa je između šest i devet meseci. Ipak, najbolje doba za sterilizaciju vašeg psa treba da bude određeno u konsultaciji sa vašim veterinarom.
Postupak Kastracije

Ovo je rutinski poduhvat koji se obavlja pod anestezijom. Kod mužjaka on traje 15 a kod ženki oko 45 minuta. Posle buđenja, vaš ljubimac će nekoliko sati mirovati u ambulanti, a posle toga će biti spreman da se vrati kući. Pun oporavak traje oko nedelju dana. Posle ovog perioda, vaš pas će moći da se vrati svim normalnim aktivnostima.

.............................

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 2030 puta
Tagovano

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…