JKP PROSTOR Sombor glavni potpisnik projekta  sa srpske strane u okviru „Interreg IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020”

* Javno komunalno preduzeće PROSTOR Sombor, u okviru svoje orijentacije aktivnog učešća u projektima prekogranične saradnje, nastavlja da razvija, kao što smo već izveštavali, nakon prvog javnog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru „Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020”, aktivnosti na ovom planu od itekakve višestruke važnosti za somborsku regiju i mnogo šire. Programi prekogranične saradnje, podsetimo, predstavljaju svojevrstan instrument Evropske unije za pružanje podrške saradnji institucija u pograničnim oblastima susednih država, s ciljem unapređenja potencijala i jačanje rada preduzeća, njihovog osavremenjivanja i efikasnijeg poslovanja, usaglašavajući se sa EU standardima

Nakon raspisivanja prvog poziva „Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija 2014-2020”, predstavnici JKP PROSTOR Sombor kao vodećeg nosioca projekta sa strane Srbije sastali su se do sada dva puta a u četvrtak, 17. maja 2018. i treći put, sa predstavnicima glavnog partnera iz susedne države, članice Evropske unije, Hrvatske, firme „UKOP“ d.o.o. Osijek. Između ova dva preduzeća - međudržavnih partnera, već postoji dobra saradnja nastupa na sličnim programima. I na današnjem sastanku (17. maj), u kabinetu direktora JKP Prostor Sombor Gorana Nonkovića, definisani su dalji pravci zajedničkog nastupa, delovanja i apliciranja na navedene programe i utvrđeni novi značajni detalji a takođe su potpisana relevantna dokumenta sva četiri potpisnika, uz dva noseća: Gorana Nonkovića, direktora JKP Prostor Sombor i Hrvoja Ostričkog, direktora firme Ukop d.o.o. iz Osijeka, i pridruženih članica projekta sa obe strane, Jasne Petrović, direktorice preduzeća Kneževi parkovi d.o.o. iz Kneževih Vinograda (Hrvatska) i Vesne Prćić, direktorke JKP Pogrebno, Subotica (Srbija).

(Detalj sa sastanka u kabinetu direktora JKP PROSTOR Sombor Gorana Nonkovića, četvrtak, 17. maj 2018)

O značaju projekta, vrednog milion 400.000 evra, a čiji je rok 5. jul, o tome šta on znači za Sombor i širu zajednicu, napredovanje u smislu što su i na današnjem somborskom sastanku i potpisivanju partnerskih ugovora, gosti iz Hrvatske i Severnobačkog okruga - Srbije izrazili samim tim pošotvanje prema somborskom JKP Prostor kao glavnog partnera iz Srbije a na čijem je čelu, direktor domaćina, Goran Nonković je istakao:

- Pre svega ja bih želeo da se zahvalim Osijeku, Subotici i Kneževim Vinogradima na i dosadšanjoj uspešnoj saradnji, ta saradnja datira dobre tri godine, sa osiječkim „Ukopom“, i u principu manje-više a sigurno, na svaki javni poziv učestvujemo zajedno u projektima međudržavne saradnje - evropskim IPA projektima, odnosno prekogranične saradnje;  Subotica i Kneževi Vinogradi su praktično pridruženi članovi u oblasti u kojima smo svakako bliski po svojoj pretežnoj delatnosti.

(Goran Nonković, direktor JKP Prostor Sombor prilikom potpisivanja značajnih Interreg IPA dokumenata)

Nonković je takođe podvukao da će groblja postati značajne turističke atrakcije, objašnjavajući dalje: - Ovaj deo koji sada faktički radimo na javni poziv je turizam i ekologija, vezano za naš najveći i najobimniji deo aktivnosti, groblja, odnosno turističke destinacije koje se odnose na znamenite ličnosti a usput i podižemo i usluge groblja zajedno sa svim onim suštinskim elementima na najviši mogući nivo. Zajedno učestvujemo u svim tim projektima, razmenjujemo međusobna iskustva i učestvujemo u svakom delu koji može da poboljša faktički ovu delatnost ili da je digne na najviši nivo.

Ovaj deo što radimo u stručnom segmentu u smislu učestovanja u projektu prekogranične saradnje, smatram za najviši nivo na način čak da se i želim da nadam, da ćemo upravo u tom segmentu proći bar u jednom od ova dva projekta. Taj deo radimo i studiozno i ozbiljno i temeljno. Ovo nam je već treći sastanak samo po ovom pitanju u kojemu faktički hoćemo da učestvujemo i da se pokažemo i dokažemo sa izuzetno visokim rezultatima.

(Direktor glavnog aktera Interreg IPA CBC projekta sa hrvatske strane - firme Ukop doo iz Osijeka, Hrvoje Ostrički i Slobodan Stevančev, JKP Prostor Sombor)

Izjave ostalih aktera kao i foto zapise sa somborskog sastanka u JKP PROSTOR kao i druge pojedinosti, pratićete u narednom članku na stranici Novog Radio Sombora posvećenoj Javnom komunalnom preduzeću PROSTOR Sombor, čiji smo medijski pratilac.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1617 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…