Somborski književni festival pod okriljem Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki" u Somboru

* Somborski književni festival pokrenut je 2016. godine i odvija se u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ i uz podršku Skupštine grada Sombora, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Kulturnog centra „Laza Kostić“ i kompanije Sinagoga

Festival je zamišljen kao dvodnevna manifestacija tokom koje će se somborskoj publici predstaviti savremeni tokovi domaće književnosti, dometi pisane reči, njen odnos prema svetu, stvarnosti, društvu i okruženju. Namera Festivala je predstavljanje aktuelne književne produkcije te su gosti relevantna imena iz domena poezije, proze, izdavaštva i kritike - Mirjana Đurđević, Jovica Aćin, Goran Skrobonja, Radmila Lazić, Gojko Božović i Đorđe Despić - prepoznata od strane čitalaca, kritike i žirija najznačajnijih književnih nagrada u zemlji i inostranstvu.

Uz ovaj primarni aspekt Festivala, peti put je održan i konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina koji nudi rešenje za tzv. problem druge knjige mladih pisaca. Na konkurs je pristiglo dvadeset dva rukopisa, a žiri u sastavu Tamara Babić, Branislav Živanović i Dragan Babić izdvojio je rukopis zbirke pesama Eta Carinae Danice M. Savić.

Somborski književni festival biće održan u dvorištu Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“, uz poštovanje preporučenih mera zaštite i obavezno držanje fizičke distance svih prisutnih. U skladu sa merom zabrane okupljanja broj posetilaca će biti ograničen na 30 i nakon što se popune sva mesta kapija će biti zatvorena. Nošenje zaštitnih maski je obavezno za sve posetioce.

Program:

Petak, 11. septembar 2020.

18:00 - svečano otvaranje Festivala; 18:30 - razgovor i čitanje: Radmila Lazić, Gojko Božović, Đorđe Despić (o autorima govori Branislav Živanović, razgovor vodi Tamara Babić)

Subota, 12. septembar 2020.

18:00 - dodela nagrade na Konkursu za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina Danici M. Savić; 18:30 - razgovor i čitanje: Mirjana Đurđević, Jovica Aćin, Goran Skrobonja (o autorima govori Dragan Babić, razgovor vodi Tamara Babić)

Poštovana publiko,
najljubaznije Vas molimo da pre dolaska na festival proverite da li imate povišenu temperaturu. Ako imate bilo kakve simptome, molimo vas da ostanete kod kuće.
Na ulasku u dvorište, molimo vas da prođete preko dezinfekcione barijere koja će biti postavljena, te da dezinfikujete ruke postavljenim dezinfekcionim sredstvom.

U skladu sa merom zabrane okupljanja broj posetilaca će biti ograničen na 30 i nakon što se popune sva mesta kapija će biti zatvorena.

Hvala vam na razumevanju - Vaša Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki" Sombor.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Projekat „Sombor na dlanu“ sufinansira se iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Pročitano 473 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…