Gradski muzej Sombor u realizaciji projekta Reorganizacija muzejskih depoa

* Gosti somborskog muzeja bili su u ponedeljak, 20. jula predstavnici Centralnog instituta za konzervaciju (CIK), iz Beograda, konzervatori Veljko Džigić i Danijela Jovanović

- Tokom posete otpočeli smo rad na realizovanju ovogodišnjih projekata koji su sufinansirani od strane Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije - informiše Nevena Živadinović Kusonić, kustos pedagog Gradskog muzeja Sombor. - U okviru posete dogovorena je buduća saradnja i učešće Gradskog muzeja Sombor u projektu Centralnog instituta za konzervaciju, Reorganizacija muzejskih depoa.

Projekat Reorganizacija muzejskih depoa, RE-ORG Srbija, predstavlja višegodišnji projekat koji se na teorijski i praktičan način bavi problemima muzejskih depoa. Cilj radionice je sređivanje prostora depoa u skladu sa RE-ORG metodom koji su razvili ICROM i UNESCO, kroz poboljšanje pristupačnosti i olakšavanje korišćenja zbirki. Realizacija projekta planirana je za 2021. godinu, a na radionici bi učestvovali muzealci iz zemlje i regiona.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

(Rubrika je u okviru realizacije projekta "Sombor na dlanu" aplikanta, Udruženja Podium putem Novog Radio Sombora, koji se sufinansira iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.)

Pročitano 709 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…