nedelja, 17 jun 2018 09:27

Predstoji 8. Green town jazz fest u Somboru

Napisano
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
I ovom prilikom očekuje se veliki broj ljubitelja jazza I ovom prilikom očekuje se veliki broj ljubitelja jazza

* Za osmi Green town jazz fest koji će biti održan 21. i 22. juna u bašti Bowling centra Bowling stones Sombor organizatori su pripremili nov i vrlo interesantan program o kojem će ljubitelji jazz muzike sigurno dugo pričati - najavljuju organizatori

Program će biti otvoren od 19 časova (četvrtak, 21. jun) u Galeriji Kulturnog centra Sombor izložbom “Fusion” fotografa Branka Maleševića i slikara Sanje Petrović i Branislava Suvajdžića, iskrenih ljubitelja jazz umetnosti.

Probe, neizostavne pripreme učesnika...

U bašti bowling centra Bowling stones od 20 časova na osmom festu prvi nastupaju Kamerni Tamburaški orkestar somborske muzičke škole “Petar Konjević”  na čelu sa dirigentom Đurom Parčetićem, a izvodiće laku klasiku, savremene jazz kompozicije i filmsku muziku, čime će dokazati da tambura - može sve.

Nakon njih planiran je nastup Istra Vojvodina kvartet Grabušić, Grbac koji će osim jazz standarda predstaviti i autorsku muziku.

Za završetak prve večeri, nešto potpuno neobičajeno za jazz fest, Drum Summit; professor Miroslav Karlović i učenik Petar Radmilović kao bubnjari predvodiće jazz bend.

Drugog dana (petak, 22. jun) mladi ali već afirmisani Long Play će posle 20 časova predstaviti deo svoje autorske muzike i svetski jazz standard ojačan gostom iz Beča, Mras Werner – bubanj.

Fantastičan ambijent svirki ispred zdanja Županije u srcu najvećeg somborskog parka

Iste večeri, prvi put u Somboru, ksilofonista Miloš Branisavljević i njegov Kvartet+1 će predstaviti svoju autorsku muziku.

Za završetak druge večeri, spona Beča, Novog Sada i Sombora  je ujedinila muzičare koji će uz pomoć pevačice Nevene Reljin, somborskoj publici prvi put predstaviti retko izvođene jazz kompozicije u okviru Wien – Novi Sad Connection.

Sve bliže informacije o program i učesnicima možete pronaći na www.greentownfest.rs .

Kao i na svim dosadašnjim Green town festovima ulaz za sve ljubitelje jazza je slobodan, a vaše stolove (mesta) možete da rezervišete na telefon: 063 437 7112  i u bowling centru Bowling stones lično, ili na telefon: 025 437 711.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 1374 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…