Владимир Дуњић освајач награде "Милан Коњовић" овогодишње Ликовне јесени у Сомбору

* Традиционална изложба савременог српског сликарства „Ликовна јесен”, свечано је отворена у суботу, 17. октобра у Културном центру „Лаза Костић” и у Галерији Градског музеја. Централна изложба под називом „Слика у доба опште медијализације” посвећена је најактуелнијим тенденцијама у савременом сликарству, а пратеће изложбе су „Мурали свакодневља” и „Фантастична фигурација на размеђи векова”

- Овогодишња ликовна јесен састоји се из три изложбе. Иза нас се налази Галерија савремене уметности Градског музеја Сомбор, у њој је централна изложба, на њој излаже 18 младих уметника са по два рада. Изложба се одвија под називом “Слика у доба медијализације”. Такође, у галерији Културног центра имаћете прилику да видите и изложбу “Фантастична фигурација на размеђе векова” Владимира Дуњића и поред тога ови радови које видите испред музеја су део стрит арт поставке које се назива “Мурали свакодневља”. Оно што бих ја рекла за Ликовну јесен, то је једна ликовна смотра, која је по мом неком скромном мишљењу једна од најзначајнијих и то не само у Србији, него можда и на простору бивше Југославије - рекла је директорка Културног центра Весна Шашић.

Награду „Милан Коњовић” ове године добио је Владимир Дуњић.

- Награда као и свака награда је увек неки подстрек за убудуће, једино што мени ова награда изгледа некако коначна, животно дело, као ја сада имам животно дело, а ја тек планирам да правим животних дела, тако да ово у ствари буде неки подстрек за даљи рад - изјавио је Дуњић и још рекао да је период изолације због вируса корона искористио врло добро, те да му је тај период очигледно био плодоносан.

Никшићанин Тадија Јањичић добио је награду “Ликовна јесен”.

- Наравно да ми награде импонују када се десе, мада се то ретко дешава. За Ликовну јесен наравно да сам знао, то је стара манифестација и има дугогодишњи континуитет, традицију. Надам се да ће опстати исто, да ће успети да држи тај континуитет и у наредном периоду, да ће се развијати, да ћемо гледати још неких занимљивих изложби - рекао је Тадија.

Стручна комисија за избор радова за ове изложбе била је у саставу Славица Попов, кустос Галерије савремене уметности у Зрењанину, Сава Степанов, ликовни критичар из Новог Сада и Драган Стојков, академски сликар из Сомбора и Београда.

Сви посетиоци моћи ће да виде Централну изложбу до 26. октобра, док ће пратеће изложбе бити постављене до 6. новембра.

(Галерија фотографија, испод текста)

Медијска пратња: Нови Радио Сомбор

Pročitano 421 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…