Sombor: Otvaranje izložbe "Simul" Valentina Varge

* U utorak, 15. juna, u Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, u 19 časova, biće realizovano otvaranje izložbe "Simul" Valentina Varge, najavljuje organizator, Kultuni centar "Laza Kostić" u Somboru

Posetioci će biti u prilici da, uz poštovanje mera prevencije, posete izložbu neposredno nakon zvaničnog obraćanja koje će biti dostupno na Facebook stranici Kulturnog centra putem prenosa uživo. 

Postavka izložbe će trajati do 26. juna.
 
Reč o izložbi: 
"Umetnost Valentina Varge nosi tragove najlepše tradicije evropske modernističke umetnosti 20. veka. U novonastalim radovima umetnik nastavlja sa razvijanjem svoje prvobitne filozofije, što se primećuje u korišćenju onih materijala koji su u asocijativnom odnosu između rađanja i smrti: definišu relacione vrednosti i prikazuju jezik u stalnom previranju između dve krajnje tačke postojanja i nepostojanja. Ne postoje večne forme duha i materije, sve je u fluktuaciji i previranju, u nastajanju i nestajanju..." (Balint Sombati)
 
Biografija:
Valentin Varga rođen je 1990. godine u Novom Sadu. Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu, završio je 2008. godine, kao likovni tehničar. Na Akademiji likovnih umjetnosti Sarajevo diplomirao je 2014. godine, na odseku slikarstvo, u klasi profesora Amera Bakšića. Do sada je predstavio svoje radove na dve samostalne i više kolektivnih izložbi. Učestvovao je na brojnim kolonijama umetnika u Srbiji i u inostranstvu. Član je SULUV-a i umetničke grupe CtrlV Art. Od 2015. godine organizator je likovne kolonije „TAKT“ (Temerinska Likovna Stvaralačka Kolonija). Trenutno je apsolvent na master studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, pod mentorstvom profesora Gorana Despotovskog.
 
Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadžaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!) 
Pročitano 278 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…