petak, 30 septembar 2022 21:09

KC Laza Kostić Sombor: Film o životu i radu glumca Desimira Deska Stanojevića

Napisano
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

* Kulturni centar Laza Kostić Sombor će u petak 7. oktobra u Velikoj sali Kulturnog centra “Laza Kostić” Sombor, biti domaćin projekcije filma “Život je mjuzikl”, reditelja Vladimira Ristića i producenta Olivera Paunovića. Na rođendan i sećanje na čuvenog srpskog glumca, publika će biti u prilici da pogleda film koji prati njegov život od samih dečačkih dana

Nakon projekcije biće upriličen razgovor o filmu i o životu i delu Desimira Deska Stanojevića. Učesnici su Oliver Paunović - producent, Vesna Šašić - glumica, Nada Stanojević - supruga, Nina Stanojević - muzičarka, Zoran Ćosić - glumac.

„Moj život je mjuzikl“ govori o životu i radu poznatog glumca, Desimira Deska Stanojevića iz Niša. Mjuzikl je upravo žanr zbog koga je Desko otišao put prestonice, a film prikazuje taj most između dva grada, Niša i Beograda i čoveka koji ih spaja. Popularni Desko pesmom vas vodi kroz film, baš onako kako je i živeo.

Film o Desimiru Desku Stanojeviću prati život glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli. Prikazuje ga u drugačijem svetlu i otkriva da on ima još nekoliko paralelnih života.

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“ i tvorac prvog i drugog mjuzikla „Violinista na krovu“ i “Cigani lete u nebo” u istoriji Niškog pozorišta.

Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji „Srećni ljudi“, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 190 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…