Održan uspeli 5. Međunarodni festival orijentalnog plesa u Somboru

* Pretposlednjeg septembarskog vikenda u Somboru održano peto izdanje međunarodnog festivala orijentalnog plesa Orijentalija 2017. Festival je obuhvatao veliki plesni koncert, plesne radionice i takmičenje u orijentalnom plesu

Plesni koncert

Projekat Orijentalija 2017. sprovodi plesna grupa Inanna iz Sombora, a koordinatorka projekta je Brankica Ćurčić, plesni pedagog, osnivač i instruktor ove plesne grupe. Učesnici festivala ove godine bili su iz Grčke, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i mnogih gradova Srbije. Plesne radionice držali su gostujući instruktori Hronis Taksidis, perkusionista iz Atine, Amra Smajić iz Zenice i Gordana Minčić iz Beograda, koji su ujedno činili tim žirija na takmičenju.

Domaćini takmičenja, Plesna grupa Inanna Sombor

Takmičari su bili podeljeni u tri kategorije – dečja, profesionalna i rising star kategorija. U dečjoj kategoriji prvo mesto osvojila je Helena Krstić iz Sombora, drugo Magdalena Kulić iz Bogatića, a treće mesto Iva Katanić iz Sombora. U profesionalnoj kategoriji prvo mesto zauzela je Jasmina Plojović iz Beograda, drugi je bio Ivan Tot Živković iz Subotice, a treća Michelle Selena Krznarić iz Osijeka. Najzad, u rising star kategoriji prvo mesto osvojila Jelena Janković iz Beograda, drugo Dijana Stojadinović, a treće Tina Tišma, takođe obe iz Beograda.

Orijentalija 2017. sufinansira se uz podršku resurs centra Somborskog edukativnog centra kroz projekat Mladi su zakon 2017. koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Izvor: Inanna / S. S.

Pročitano 1188 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…