PSIHOZON radionice za mlade - o psihičkom zdravlju mlade populacije

* Tokom oktobra tekuće 2021. godine u somborskim srednjim školama, realizovali smo psihološke radionice za mlade o psihičkom zdravlju mladih - javljaju u somborskom Psihozonu

Cilj radionica je bio da sa mladima popričamo o psihičkom zdravlju, te da ih edukujemo na važne teme u vezi sa zaštitom, očuvanjem i unapređenjem psihičkog zdravlja. Sa mladima smo razgovarali o tome kako se čuva psihičko zdravlje, prepoznaju psihičke smetnje i tegobe kod sebe i drugih, sagledali smo stavove o osobama sa psihičkim problemima ili koje se psihički leče ili su se lečile, posvetili smo pažnju predrasudama koje se tiču psihičkih problema - navode aktivisti Psihozona.

- Takođe smo ih informisali da se u slučaju potrebe mogu obratiti za stručnu psihološku pomoć u Psihozonu u okviru kojeg se realizuje besplatno psihološko savetovalište do kraja oktobra - napominje psihološkinja Saša Stojšić, predsednica ovog Udruženja i dopunjuje: - Podelili smo im i zanimljiv i koristan materijal, kao smernicu za čuvanje psihičkog zdravlja i na dalje. Takođe smo se okupili i na sastanku-radionici 8. oktobra, uoči obeležavanja 10. oktobra - Svetskog dana mentalnog zdravlja, koji smo ist tako posvetili ovim važnim temama za sve nas, uz lepo druženje.

Radionice su realizovane u Srednjoj školi "Sveti Sava" i Srednjoj medicinskoj školi "Dr Ružica Rip" u Somboru, dugogodišnjim saradnicima Psihozona, kao i u samim prostorijama ove organizacije. Radionice su realizovane uz podršku Grada Sombora u okviru implementacije LAP-a za mlade za 2021. godinu, a realizovale su ih psiholozi Anamarija Bošnjak, Milica Lugumerski i Saša Stojšić. 

- U dodatku pogledajte još nekoliko fotografija sa ovih radionica Psihozona -

Medijska pažnja, podrška i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)
Pročitano 450 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…