Praznično predstavljanje: Osnovna škola "Miroslav Antić" Čonoplja

* Tradicija obrazovanja u Čonoplji datira još od 1761. godine, a prva školska zgrada izgrađena je 1830. godine. Godine 1894. podignuta je nova Bunjevačka škola, a 1903. godine Srpska škola, dok 1946. godine počinje sa radom redovna osnovna škola pod imenom OŠ „Bratstvo i jedinstvo“ koja je tada brojala 1245 đaka. Novu zgradu škola dobija 1963. godine, a fiskulturnu salu (neadekvatnu) 1969. godine. Škola 14. marta 1993. godine, odlukom nadležnih organa, menja svoj naziv u OŠ „Miroslav Antić“ koji i danas važi, a taj datum je ujedno i Dan škole, na rođendan velikog srpskog pesnika. Školu trenutno pohađa 223 učenika.

Direktor škole je Vladimir Uzelac. Rođen je 9. oktobra 1965. godine. Završio je gimnaziju i PMF – katedra za geografiju (smer prof. geogafije) u Novom Sadu. Od 1995. godine radi kao nastavnik geografije u školi, a od 2000. godine obavlja funkciju direktora škole.

Osnovni podac školei: 025/ 844 – 064

Adresa: Nikola Tesla 34, 25210 Čonoplja

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 Škola organizuje i nastavu za decu sa posebnim potrebama, a takođe ima dugogodišnje iskustvo u radu sa decom iz osetljivih grupa, ima razrađene procedure i postupke od upisa u školu do upisa u srednju školu. Svi nastavnici su pohađali set obuka u vezi sa inkluzivnim obrazovanjem. Škola je listi Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja kao jedna od 50 dobrih škola, a prema podršci koju pruža učeniku u odnosu na socijalni status i obrazovanje roditelja.

Misija škole je prilagođavanje uslova, tehnika, metoda, organizacije rada i kontinuirano stručno usavršavanje svih zaposlenih radi podrške svakom učeniku.

Ekipa Novog Radio, u daljem praćenju rada svih osnovnih i srednjih škola Grada Sombora, posetila je polovinom poslednjeg meseca u 2017. školu u Čonoplji. Obavljeno je međusobno upoznavanje i uspostavljena je odmah lepa saradnja koja će da se razvija. Učenici, Brigita Selik (V-1 razred), Bojan Pjevac (V-1), Sara Tosegi i Ana Aroki (VIII razred), Snežana Vuletić, Uroš Jajić, Branislav Glumac (VI razred), Đurđina Vidović (VII razred) pročitali su svoje radove koje ćemo posebno na našim stranicama portala da objavimo. Profesorke, njihove nastavnice Milena Filipović i Slavica Peleš su bile uz svoje đake prilikom naše posete ovoj uzornoj osonvonoj školi, kao i pedagog Zvezdana Uzelac koji je dala i izjava o istorijiatu i brojnim uspersima kao i daljim planovima u radu i nastavi. Inicijatorka susretu je bila popularna somborska pesnikinja i književnica za decu, omladinu i odrasle, Ružica Kljajić, naša verna saradnica i članica redakcije. Sve to smo predvideli i u našem radijskom programu, no nažalost usled tehničkih probema koji su nam se prvi put desili, nismo u mogućnosti da zabeleženo, trenutno emitujemo i radijski, pa se ovom prilikom izvinjavamo. Već početkom 2018. godine nastojaćemo da ponovimo pojedine intervjuje, izjave i rubrike sa decom i nastavničkim osobljem škole, a kako smo se već dogovorili, prisustvovaćemo Danu škole 14. marta, kada ćemo objaviti na oba naša medija bogatu reportažu u slici, reči i zvuku.

Za sada, evo i prve dve fotografije sa imenovanim đacima i njihovim nastavnicima, na našem portalu.

Dodajmo, da ćemo dalje afirmisati i školski časopis Osnovne škole "Miroslav Antić" u Čonoplji, "Plavi čuperak", nazvan po jednoj od najpopularnijih pesama čuvenog pisca, a do sada je izašlo već trinaest brojeva ovog školskog lista.

Kolektivu škole učenicima želimo svaki dalji naredni uspeh, ličnu sreću, rezultate po kojima je ova škola prepoznatljiva u čitavoj Srbiji!

Rubrika je objavljena u okviru realizacije i sprovođenja projekta na javni poziv sufinansiranja Grada Sombora, pod nazivom „Deco, zdravo – dvostruki multikulturalni Novi Radio Sombor za sve gradske i osnovne škole naseljenih mesta somborskog gradskog područja“. Korisnik sredstava, Udruženje PODIUM, izdavač Novog Radio Sombora putem kojeg ostvaruje imenovani projekat u oblasti informisanja građana od strane medija na području Grada Sombora, zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Sombora za 2018. godinu.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 2531 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…