Vesti (maj-jun) iz osnovne škole "Branko Radičević" u Staparu

 * Pozitivan odnos prema radu i preduzetništvu đaka staparske osnovne škole

Na zanimljiv način, kroz kooperativan rad, smeh, šalu tokom proteklih majskih i s početka junskih dana i naravno, razgovor objedinili su znanja iz više nastavnih predmeta, učenici Osnovne škole "Branko Radičević" u Staparu

Istovremeno su primenili postojeća znanja i praktično stekli neka nova saznanja koja se teorijom, kako i sami kažu, ne mogu steći. 

~ . ~

* Direktorici škole vredno priznanje

Zlatnu značku koju dodeljuju Kulturno - prosvetne zajednice Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova republike Srbije - uprava za dijasporu i Srbe u regionu čiji je pokrovitelj i Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije, ove godine su je dodelili i mr Jeleni Milić, magistru metodičko didaktičkih nauka i profesoru nemačkog jezika, direktorici Osnovne škole "Branko Radičević" iz Stapara.

Zlatna značka i povelja ispisana drevnim ćiriličnim krasnopisom uručeni su ovoj harizmatinoj i školi povećenoj direktorici na posebnoj svečanosti koja je upriličena 15. maja u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Kako se navodi u obrazloženju ove prestižne nagrade koja se dodeljuje poslenicima u kulturi, obrazovanju i mendžmentu u kultur, Jelena Milić je požrtvovanim radom podigla nivo organizacionih sposobnosti i kapaciteta svoje škole na reprezentativni nivo, posebno sa otvaranjem zavičajnog muzeja u Staparu koji radi pri školi.

Angažovana ranije kao član Upravnog odbora Istorijskog arhiva u Somboru, prevodilac i kustos muzeja Kunsthaus u Gracu (Austrija), a sada član Saveta za kulturu grada Sombora i Upravnog odbora Gradske biblioteke "Karlo Bijelicki"  Sombor, potvrdila je svoje kvalitete koji su ovenčani ovom zlatnom značkom.  

~ . ~

* Povodom obeležavanja 8.maja - Svetskog dana Crvenog krsta (7. maj) realizovana je obuka iz pružanja prve pomoći za učenike sedmog razreda OŠ „Branko Radičević“

Volonteri Crvenog krsta iz Sombora, Endi Vaš, stručni saradnik za podmladak i omladinu Crvenog Krsta – Sombor i Teodora Berak, u saradnji sa školskim pedagogom Tijanom Francuz i nastavnicom biologije Jelkom Filipović realizovali su ovu edukativnu radionicu.

Praktično proširivanje znanja kroz primenu reanimacije, postavljanja ozleđenog u pravilan položaj te sprečavanje gušenja, tehnike su koje čine samu suštinu prve pomoći i neophodno je da ih poznaje svaki čovek. 

Vlada Đurković 

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

Rubrika je objavljena u okviru realizacije i sprovođenja projekta na javni poziv sufinansiranja Grada Sombora, pod nazivom „Deco, zdravo – dvostruki multikulturalni Novi Radio Sombor za sve gradske i osnovne škole naseljenih mesta somborskog gradskog područja“. Korisnik sredstava, Udruženje PODIUM, izdavač Novog Radio Sombora putem kojeg ostvaruje imenovani projekat u oblasti informisanja građana od strane medija na području Grada Sombora, zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Sombora za 2018. godinu.

Pročitano 2031 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…