U somborskoj Osnovnoj školi Bratstvo Jedinstvo prigodno obeležen Međunarodni dan mira

* U petak 21. septembra u međusmeni, u periodu od 13:10 – 13:50 časova, na času Građanskog vaspitanja u Osnovnoj školi Bratstvo Jedinstvo u Somboru obeležen Međunarodni dan mira

Ovaj važan datum učenici osmih razreda su obeležili posetom produženom boravku u našoj školi i slikarskom radionicom, pisanjem poruka mira i razgovorom o ovom posebnom danu preneli učenicima nižih razreda važne informacije u vezi sa tim značajnim praznikom.

U Srbiji i u svetu se obeležava Međunarodni dan mira, 21. septembar, koji su utvrdile Ujedinjene nacije u cilju podizanja svesti o važnosti uspostavljanja i održavanja mira među pojedincima i nacijama. Na ovaj dan u čitavom svetu organizovan je humanitarni program, slikarske radionice, muzički program, festival zdrave hrane i drugi prigodni programi.

Deca slikaju na temu „Mir-Budućnost“ a glavni motiv manifestacije je usmeren ka deci i mladima.

Generalna skupština UN je 2001. godine, posebnom rezolucijom proglasila 21. septembar za Međunarodni dan mira i obavezala svet da bar tog dana misli o miru i obeleži ga skupovima, manifestacijama, marševima mira i koncertima.

Univerzalna poruka Međunarodnog dana mira glasi – „Neka mir prevlada na Zemlji, bar jedan dan mira i nenasilja“, a sve zemlje i narodi pozvani su rezolucijom da slave mir i daju doprinos da on ovlada svetom. Zvuk zvona i minut ćutanja tačno u podne, postali su već tradicija u zgradi UN u Njujorku. Zvono mira je 1954. godine UN poklonilo Udruženje UN iz Japana, a izliveno je od novčića koja su sakupila deca iz 60 zemalja.

Nakon prijatnog druženja slikarska radionica koju su vodile nastavnice Ljubinka Mirić, Snežana Jović i Nada Ljepojević je završena uz poruku „MIR-BUDUĆNOST“.

Nada Ljepojević

Rubrika je objavljena u okviru realizacije i sprovođenja projekta na javni poziv sufinansiranja Grada Sombora, pod nazivom „Deco, zdravo – dvostruki multikulturalni Novi Radio Sombor za sve gradske i osnovne škole naseljenih mesta somborskog gradskog područja“. Korisnik sredstava, Udruženje PODIUM, izdavač Novog Radio Sombora putem kojeg ostvaruje imenovani projekat u oblasti informisanja građana od strane medija na području Grada Sombora, zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada Sombora za 2018. godinu.

Pročitano 1112 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…