Prijem 209. generacije studenata na Pedagoškom fakultetu u Somboru

* U četvrtak, 1. oktobra, u amfiteatru „Isidora Sekulić“ Pedagoškog fakulteta u Somboru upriličen je prijem 209. generacije studenata osnovnih akademskih studija. Na sva četiri smera ukupno je upisano 90 studenata, i to: 42 učitelja, 27 vaspitača, 12 bibliotekara-informatičara i 9 dizajnera medija u obrazovanju

Studentima je dobrodošlicu poželela prodekan za nastavu prof. dr Mia Marić, koja je istakla činjenicu da se Pedagoški fakultet razvijao dugi niz godina da bi danas postao savremena obrazovna visokoškolska institucija koja ima četiri akreditovana studijska programa na osnovnim akademskim studijama: Diplomirani učitelj, Diplomirani vaspitač, Diplomirani dizajner medija u obrazovanju i Diplomirani bibliotekar-informatičar. Takođe, navela je da postoje i komplementarni akreditovani master programi za sva četiri smera, kao i studijski programi doktorskih studija, Doktor metodike razredne nastave prirode, matematike, informatike i fizičkog vaspitanja i Doktor bibliotekarstva.

Profesorka Marić je upoznala studente sa načinom studiranja po Bolonjskom procesu koji podrazumeva njihovu angažovanost tokom čitave godine, jer se zbirna ocena izvodi iz predispitnih i ispitnih poena. Ona je pozvala studente da iskoriste priliku koja im se nudi zbog specifičnog načina sistema ocenjivanja i da jedan semestar provedu na nekom od univerziteta u Evropskoj uniji, pod okriljem programa Erazmus plus.

Potom je profesorka Mia Marić je rekla da se nastava izvodi u prostorijama Fakulteta prema najsavremenijim akademskim standardima koji postoje u našoj zemlji, dok se praktični deo vežbi obavlja u školama, predškolskim ustanovama i bibliotekama. Usled epidemiološke situacije nastava će se ove godine odvijati prema kombinovanom modelu u specifičnim uslovima, uz poštovanje svih mera za prevenciju korona virusa - COVID-19. To znači da će se predavanja održavati onlajn, dok će vežbe biti organizovane sa manjim grupama studenata u zgradi Fakulteta. Na samom kraju, prof. dr Mia Marić poželela je studentima srećan i uspešan početak akademske godine.

(Pogledajte u slajdu ispod teksta još nekoliko fotografija i sa ovogodišnjeg tradicionalnog prijema novih studenata na somborskom Pedaškom fakultetu uz isto tako simboličnu podelu indeksa)

Novinar-izveštač: Danka Ivošević

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Rubrika je u okviru realizacije projekta Udruženja Podium "Sve je lako kad si mlad 3", izdavača Novog Radio Sombora, koji se realizuje zahvaljujući sredstvima Grada Sombora na Konkursu LAP za mlade za 2020. godinu.

Pročitano 558 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…