Srednjoj tehničkoj školi iz Sombora odobren još jedan značajan međunarodni projekat

* Evropski projekat pod nazivom „Razmenom znanja i iskustava do boljih stručnjaka“, odobren je somborskoj Srednjoj tehničkoj školi na konkursu programa EU za obrazovanje Erasmus+, Fondacije Tempus

Vrednost projekta iznosi 29.007,00 evra i pokriva sve troškove u okviru projektnih aktivnosti. Partner na projektu je Vitalis Gut Wehlitz (Schkeuditz), Nemačka. Projektom je predviđeno stručno usavršavanje 15 učenika 2. i 3. razreda Srednje tehničke škole u Somboru, sa područja rada Elektrotehnika, Mehatronika i Mašinstvo i obrada metala.

Na raspisanom konkursu u okviru škole prijavio se veliki broj učenika, a na osnovu uspeha u školi, na takmičenjima kao i pokazanom trudu i zalaganju na stručnim predmetima odabrano je 15 najboljih. Učenici će na mobilnosti pohađati tri stručne prakse: IT (Informacione tehnologije), Metalworkshop (Obrada metala), Smart Home (Pametne kuće), podeljeni u tri grupe i u pratnji dva profesora.

Mobilnost traje dve nedelje i predviđena je za period 15 - 28. avgust ove godine.

Glavni cilj projekta je stručno usavršavanje učenika u tehnološki visoko razvijenoj zemlji. Na praksi će učenici steći inovativna i primenjiva iskustva koja će moći da implementiraju u dalji rad i učenje. Osim stručnih veština, učenici će boravkom u Nemačkoj i preko brojnih kulturoloških izleta koje organizuje partner upoznati narod, običaje, kulturu i istoriju te zemlje, kao i usavršiti znanje jezika.

Fondacija Tempus i Erasmus+ projekti mobilnosti imaju mogućnost da pošalju učenike i zaposlene na period učenja i stručnog usavršavanja u neku od Erasmus+ programskih zemalja. Srednjoj tehničkoj školi je projekat „Razmenom znanja i iskustava do boljih stručnjaka“ prvi ovog tipa.

Kako je i nakon odabira učenika i dalje vladalo veliko interesovanje za ovaj projekat, projektni tim Srednje tehničke škole je i ove godine podneo prijavu na Erasmus+ projekat mobilnosti Fondacije Tempus.

#tehnickasombor #erasmusplus #fondacijatempus #nemacka #vitalis_gut_wehlitz #sombor

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
 
- Dodatak: logo Erasmus+ u slajdu - 
Pročitano 482 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…