Srednja ekonomska škola Sombor: Kratkoročna mobilnost učenika u okviru projekta „Facing ICT Challenges”

* U školskoj 2019/2020. godini Srednja ekonomska škola uključila se u projekat „Facing ICT Challenges“ finansiran od strane Erasmus+ programa. Autori ovog projekta su kolege iz Republike Severne Makedonije iz škole „Kuzman Josifoski-Pitu” iz Prilepa, a ostali učesnici su srednje stručne škole iz Mađarske, Portugala i Turske

Projekat Suočavanje sa izazovima IKT-a ima za cilj unapređenje kompetencija u vezi sa informaciono komunikacionim tehnologijama u učenju i nastavi. Prva kratkoročna razmena učenika pod nazivom „Učenje kroz rad“ održana je od 18 - 22. oktobra u Prilepu, u Republici Severnoj Makedoniji. Učenici su dobili priliku da pokažu svoja znanja u primeni web2 alata kroz prezentacije kojima su sami kreirali i pomoću kojih su predstavili svoje škole, gradove i države.

Osim toga, učenici su bili gosti kompanije „Mikrosam“ iz Prilepa koja se bavi proizvodnjom robota u oblasti naprednih kompozitnih materijala. Stručna predavanja za nastavnike i učenike održali su članovi projektnog tima na temu STE(A)M koncepta u nastavi u srednjim stručnim školama, i projektne nastave. Takođe je organizovano gostovanje univerzitetskog profesora o ulozi veštačke inteligencije u budućnosti.

Učenici i profesori su takođe obišli mesta od kulturnog i istorijskog značaja u gradu i okolini, kao što su muzeji, arheološka nalazišta, galerije i mesta izuzetne prirodne lepote: Kanjon Matka i pećina Vrelo, Ohridsko jezero, grad Bitolj, kao i glavni grad Severne Makedonije, Skoplje. Učenici i profesori učesnici ove kratkoročne razmene stekli su ključna znanja u primeni informacionih tehnologija u nastavi koja će primenjivati u svom učenju i radu, te su ostvarili kontakte i stekli nove prijatelje iz drugih zemalja koje učestvuju u Erasmus + projektima.

Beleže: kordinatori projekta Melita Danilović, Tatjana Čonić

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 742 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…