Odštampajte ovu stranicu
Vest dana: Somborci će ponovo moći da koriste odmaralište Pionir u Kranjoj Gori, potpisan značajan ugovor

* JKP „Prostor“ Sombor obaveštava da je objekat odmarališta „Pionir“ u Kranjskoj Gori, posle dužeg niza godina, zapravo izdat najpovoljnijem ponuđaču, preduzeću MEPLAST TNT d.o.o. iz Kranjske Gore, Republika Slovenija

Direktor JKP Prostor Sombor Goran Nonković prilikom potpisivanja važnog ugovora

Komisija za poslovne prostore utvrdila je ispravnost ponude, pa je u skladu sa tim i donešena Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača i na kraju potpisivanjem ugovora.

Za razliku od prethodnog koji je imao niz nepravilnosti i manjkavosti, novopotpisani ugovor, u potpunosti je u skladu sa Odlukom o davanju u zakup poslovnih prostora. A posebno valja istaći da je sredstvo obezbeđenja plaćanja zakupa bankarska garancija na iznos od 12 mesečnih zakupnina, trošak poreza na imovinu u Republici Sloveniji i polisu osiguranja imovine od osnovnih rizika vinkulirana je na Grad Sombor.

Sobe hostela - tipa hotela

Takođe i sve pripadajuće komunalne troškove u vezi sa objektom snosiće zakupac, a isto tako je ugovorom precizirano investiciono održavanje objekta. Najvažnija tačka Ugovora, predstavlja mogućnost korišćenja objekta u periodu od 60 dana od strane vlasnika objekta, odnosno Grada Sombora.

To znači da su smeštajni kapaciteti na raspolaganju 30 dana neprekidno u toku meseca maja i 30 dana neprekidno u poslednje dve nedelje meseca septembra i prve dve nedelje meseca oktobra, uz mogućnost i promene termina, ukoliko se o tome usaglase obe ugovorne strane. Ovi termini su idealni za rekreativne nastave, nastave u prirodi, naučne radionice i pripreme sportista dakle za predškolsku i školsku omladinu.

Somborski sportisti su među onima koji će moći da koriste ugodno i udobno odmaralište Pionir u Kranjoj Gori

Smeštaj je tipa hostela (sobe su višekrevetne) i sva su očekivanja da će nadležna resorna odeljenja Gradske uprave grada Sombora detaljno razraditi način korišćenja ovih termina i maksimalno ih iskoristiti.

Izvor: JKP Prostor / S. S.

Pročitano 2378 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…