Poseta prihvatilištu za pse u susret akciji "Ne kupuj udomi"

Ekipa novog radio Sombora, u sastavu Srđan Ačanski i Dragan Holcer, posetila je danas prihvatilište za pse i mačke, zbog akcije koja je u toku "Udomi ne kupuj" i  tom prilikom, napravljen je intervju sa gospodinom Josipom Kolomparom koji vodi ovo prihvatilšte, a prenosimo vam ga u celosti.

"Grad Sombor već godinama unazad ima dosta problema sa psima lutalicama, po mom mišljenju ovo postaje gorući problem. Zbog toga smo pokrenuli akciju "Udomi ne kupuj", koja daje akcenat na udomljavanje pasa, ali i apelujemo na gradjane da više brinu o svojim psima i da ih ne pustaju na ulicu, a isto tako da ih ne odbacuju kada im više ne trebaju, to je isto kao da odbacite dete na ulicu. Dan zaštite životinja 4.10. je dosta dobro obeležen i propraćen. Od kada je počela, akcija je dala dosta odziva, pogotovo preko medija i društvenih mreža, na fejsbuku imamo već preko 1000 pratilaca, povećao se broj posetilaca kao i udomitelja, samo prošli dan bilo 8 udomljenih pasa, nadamo se da će uz pomoć gradjana i medija povećati broj udomljenih pasa, time će se povečati i broj mesta za druge pse koji su trenutno na ulicama.  Na kraju gospodin Kolompar je dao par informacija o azilu, Azil broji 180 mesta, i radi u ovom obimu 3 godine, Sombor ima veliku potrebu za azilom ni pet ovakvih da se napravi ne bi bilo dosta, kako je istako gospodin Kolompar ,ipak najveći su problem ljudi koji odbacuju pse"

Youtube

Josip Joca Kolompar, intervju prihvatilište za pse JKP Čistoća Sombor

 

Novinar: Srdjan Ačanski

Fotograf: Dragan Holcer

Pročitano 1200 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…