Marija Jerković zaštitnica prava pacijenata predstavila iskustva Grada Sombora na onlajn Okruglom stolu o Evropskim standardima osnovnih prava

* Okrugli sto na temu „Evropski standardi u oblasti osnovnih prava“ organizovan je u petak, 11. decembra onlajn u okviru Programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU - Druga faza“, koji finansira Vlada Švedske, a sprovodi SKGO u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona (SALAR)

Ovom prilikom predstavljene su analize uticaja evropskih integracija na lokalnu samoupravu u Srbiji u oblasti zaštite osnovnih prava, odnosno analiza uticaja evropskih standarda na osnovna ljudska i manjinska prava, nediskriminaciju i principe dobrog upravljanja, kao i na nadležnosti, resurse, kapacitete i sposobnosti lokalnih samouprava u Srbiji da budu sprovodeni propisi Evropske Unije, kao i određene pravne tekovine EU koje tek treba da postanu deo domaćeg zakonodavnog sistema.

U okviru predstavljanja aktivnosti lokalnih samouprava iz Srbije, iskustva Grada Sombora na polju osnovnih prava predstavila je zaštitnica prava pacijenata Marija Jerković.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 430 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…