Usvojen budžet Grada Sombora za 2021. godinu u iznosu oko 3 milijarde 454 miliona 111 hiljada dinara

* Tokom efikasnog dvočasovnog rada i odlučivanja, odbornici somborske skupštine izglasali su sa 42 glasa za, 4 protiv, bez udržanih budžet Grada za narednu, 2021. godinu a ukupna svota je 3.454.110.657 dinara od čega najveći deo odlazi na komunalnu oblast

Predsednik Skupštine grada Sombor Zoran Rus prethodno je potvrdio je da današnjem zasedanju prisustvuje 47 odbornika. To je na samom početku rada prvo konstatovala sekretar Dušanka Golubović.

Kako je referisao izvestilac Sava Dojić, većnik za finansije i privredu, ostvarene su značajne uštede pa su i budžetska sredstva u tom cilju i planirana. - Reč je o značajnim projektima kapitalnih investicija za period 2021-23. godine računujaći i ona iz stalne i tekuće budžetske rezerve na zakonski predviđenom nivou. Na komunalnu oblast otićiće najviše a izražena socijalna crta kojom smo se rukovodili olakšaće život naših najugroženijih građana koji koriste narodnu kuhinju ili prehrabmene pakete podrške odnosno jednokratnu socijalnu pomoć Centra za socijalni rad.

Dojić je podvukao i da se u prvom redu vodilo računa o što boljem statusnom položaju porodilja, đaka putnika korisnika pretplatničkih karata a sve poštujući sadržajne programe LAP-a za zapošljavanje.

Rečju, od ukupnih sredstava, Grad obezbeđuje čak 3.274.774.677 dinara sopstvenih prihodovanja a preostalih 179 miliona, 335. hiljada 980 dinara su sredstva indirektnih korisnika. Prvenstveno se prilikom predlaganja budžeta sublimiralo o visoko odgovornim komponentama u okvirima definisanja utvrđenih budžetskih ciljeva. Podsetimo, rekao je Dojić, na javnoj raspravi pre osam dana, predloženo je 12 predloga od kojih je usvojeno sedam.

U raspravi o najvažnijoj temi dnevnog reda najpre su opozicioni odbornci Nemanja Stevančev (šef ofborničke grupe „Metla 2020 - Počitstimo Sombor“) pa Stevan Varga (OG Vojvođanski front), rekli da oni imaju razloge zašto neće podržati predlog budžeta, na šta je većnik Sava Dojić reciplicirao da je samo jedan predlog pristigao od strane građana iako je bilo puno vremena za to do javne rasprave koja je više puta medijski i na druge načine najavljivana pa je svaki građanin imao šansu da "kroji" budžet. Šef odborničke grupe Novo lice Sombora (Pokret obnove Kraljevine Srbije) Miloš Petrović - inače predsednik skupštinskog Odbora za budžet, pohvalio je posebno deo o socijalnim davanjima istakavši da će odbornici koje on predvodi u gradskoj skupštini dati svoj glas izglasavanju budžeta. Među retkim minusima smatra kako je rekao, izdvajanje samo 3 miliona dinara za mlade sportske stipendiste. Đurađ Milanović, predvodnik OG Socijalističke partije Srbije u lokalnoj skupštini, smatra da kada govorimo o obrazovanju i kulturi, budžet je sasvim u skladu sa trenutnom situacijom pa će odbornici ove partije glasati za predlog budžeta. Glavna stvar je odnos prema krizi u kojoj se nalazimo, naglasio je Miodrag Sekulić (SNS), gde se troškovi administracije neprestano smanjuju, a dokaz da izvršni organ radi izuzetno uspešno, kako u prethodnom tako i u sadašnjem mandatu, jesu nagrade koje predstavnicima građana ovog dela lokalne vlasti stižu u sve većem broju.

O ovim i drugim temama današnjeg skupštinskog zasedanja koje je imalo devetnaest tačaka dnevnog reda objavljivaćemo i u našim narednim dnevnim rubrikama.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 338 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…