U bojama dece - manifestacija kojom će Sombor okupiti umetnike, književnike, stvaraoce "u službi" najmlađih sugrađana

* Nedeljko Popadić prima od Davida Kecmana ključ grada Sombora, gradonačelnik Antonio Ratković otvara manifestaciju - u subotu, 22. maja u 10 časova otvaranje u Narodnom pozorištu Sombor. Time će popularni dečiji pisac Popadić ujedno postati i počasni stanovnik Dečije varoši Sombora

Nedeljko Popadić je dečiji pesnik koji je vlasnik i urednik jedinog dečijeg časopisa, Vitez. Sombor je inače kolevka, ne samo učiteljevanja nego i prvog dečijeg časopisa u ovom delu Evrope, Goluba.
Nedeljko će potom u 12 časova sa decom i Davidom Kecmanom, somborskim književnikom, u dečijem odeljenju Gradske biblioteke "Karlo Biijelicki" sa decom provesti lepe trenutke.  
 
Manifestacija sadrži i Okrugli sto predviđen u 11 časova na Pedagoškom fakultetu na temu Učitelj između onlajn nastave i žive reči. Biće priređena i i slikarska kolonija kod somborskog teatra i Ulica starih zanata u Zmaj Jovinoj, što sve zajedno čini okupljanje stvaralaca za decu.
 
U ovoj raznolikoj manifestaciji, dopunimo, u 11 časova u pozorištu  na maloj sceni - Studio 99, biće igrala i lutkarska dečija predstava.
 
Manifestaciju ,,U bojama dece” realizuje Udruženje somborskih učitelja a prema prvobitnoj ideji profesorice srpskog jezika i književnosti Zlate Đerić. Generalni pokrovitelj je Grad Sombor, a čitav događaj podržali su i brojni sponzori. 
 
(Ovu lepu ideju najavili smo zahvaljujući i našoj mladoj novinarki-saradnici Maji Radu na stranicama našeg portala već i 29. aprila, na linku da vas podsetimo:
 
 
a za sada neka ostanu ipak i poneka iznenađenja i male tajne, draga deco i roditelji naravno, šta sve vas to još očekuje u subotu, 22. maja :-)
------------- 
Medijska pratnja: Novi Radio Sombor
Pročitano 203 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…