Prvi koncert obeležavanja 100 godina Muzičke škole "Petar Konjović" Sombor

* U ponedeljak i u utorak, 21. i 22. juna najavljen je prvi deo obeležavanja 100 godina Muzičke škole "Petar Konjović" u Somboru

Kucnuo je i taj čas. I više nego čime imaju zaposleni i đaci u jednoj od najprestižnijih muzičkih škola i u bivšoj državi, kao i naravno jednoj od najuspešnijih i danas u Srbiji, da se ponose. Koncerti kojima će početi da obeležavaju ne malo redak jubilej, čitav vek postojanja uspeha i rada, zakazani su sa početkom u 20 časova. 

Učestvuju učenici Odseka tradicionalne muzike, tambure i harmonike. Posebna draž će biti to što su koncerti zakazani na otvorenom, na Trgu svetog Đorđa.

Muzička škola „Petar Konjović“ je podsetimo, škola za niže, osnovno i srednje muzičko obrazovanje (otpočeto u ovoj školi 2008. godine) a nalazi se na Vencu vojvode Petra Bojovića u Somboru. Nazvana je po poznatom srpskom kompozitoru, Somborcu Petru Konjoviću. 

Objekat je inače sačuvao originalnu maltersku plastiku prizemlja i sprata i stolarije, osim ajnfort ulične kapije.

Petar Konjović rođen je Čurugu, 5. maja 1883, preminuo je u Beogradu 1. oktobra 1970. godine a ovaj velikan srpske klasične muzike počiva na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru, gradu u kojem je najduže i najrađe živeo i stvarao.

U međuratnom periodu ime Petra Konjovića bilo je dobro poznato ljubiteljima muzike širom Evrope.

Somborska muzička škola "Petar Konjović" svakako je jedna od perjanica kulture u gradu kojeg krase epiteti umetnosti, kulture, svekolikog stvaralaštva, vrhunskih muzičara i izvođača. Mnogi od njih su nakon završetka muzičke škole u rodnom Somboru ostvarili briljantne internacionalne muzičke karijere. O tome i ostalim detaljima će biti reči u nastavcima na ovim stranicama portala kao i u posebnim emisijama našeg drugog medija u okviru dvostrukog elektronskog medija Novog Radio Sombora, internet radija, na linku:

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
Pročitano 537 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…