Deco naša ostajte ovde gde su preci vaši za vas dali život svoj - poručile članice somborskog Kola srpskih sestara na tradicionalnoj svečanoj Vidovdanskoj akademiji

* Somborsko Kolo srpskih sestara pripremilo je i ove godine tradicionalno svečanu Vidovdansku akademiju, uoči najvećeg srpskog tugujećg praznika Vidovdana, u nedelju, 27. juna u Narodnom pozorištu Sombor

Vredne članice ove gradske somborske humanitarno-društvene organizacije sa najdužom tradicijom i ovom prilikom učinile su sve da scensko-muzički događaj bude trajno upamćen. Na izrazito simboličan i pre dvega dostojanstven način, kroz najprikladnije izdanje izvođača učinile su sve da Vidovdan bude obeležen u lepoti svekolikih izvornih srpskih običaja.

Prigodne pozdravne reči uputili su gostima u velikoj sali somborskog teatra, predsednica somborskog Kola Natalija Oluić, kao i Otac Aleksandar.

Organizatoru, Kolu srpskih sestara odazvali su se i ovim posebno svečanim činom, članovi Crkvenog hora "Car Konstantin i Carica Jelena" pod dirigentskim rukovodstvom Milana Radišića, hor Mali pojci i njihov dirigent prof. Vlada Đurković, članovi Gradskog kulturno umetničkog društva Sombor, Kulturno umetničko društvo „Vuk Karadžić“ iz Čonoplje, vokalna solistkinja Smiljana Vukov i književnik Stojan Berber.

Usledila je po starom srpskom običaju i posna zakuska.

Po koja suza, zajednička emocija, nadahnuće, pretvoreni su u jednu ogromnu energiju da buduća mlada pokoljenja dobiju i ciljno temeljno pamćenje i konačnu odluku: - Kosovo vas na Vidovdan naša deco zove, ostajte ovde gde su vaši preci dali za vas život svoj. Život nastavite tu gde vam je i jedino mesto, jedina domovina i jedna i jedina Srbija koja će poštovati čitav svet, a istovremeno očekujući da i čitav svet jednako Srbiju i srpsku mladež pre svega, jednako tako vrednuje i poštuje - poručile su članice Kola srpskih sestara u Somboru.

- Dodatak: fotografije u slajdu, hvala članici Kola Mirjani Pećanac -

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!
Pročitano 771 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…