Muzička zvezda Beti Đorđević stiže u Sombor da ukrasi Veče uličnih svirača, program sa 10 balkona
* Stari centar Sombora na jednu noć vraća se u najslavnije vreme muzičke industrije Jugoslavije! Kroz muziku i performans, u subotu 7. avgusta, vratićemo se u vreme početka zabavne muzike u Jugoslaviji, šlagera i muzičara koji su ostavili neizbrisiv trag. Jugoslovenska i srpska džez i soul pevačica Beti Đorđević nastupiće na glavnom trgu, a osim toga sa čak 10 balkona zasviraće oko 30 muzičara iz čitave Vojvodine!
 
Glavna muzička zvezda večeri biće Beti Đorđević, poznata najširoj javnosti po pesmama "Kraj moje tuge", "Počnimo ljubav ispočetka", "Nasloni glavu", "Jedna ljubav stara", "Žalićemo, žalićemo", "Zbog poljubaca tvojih" (duet sa Bobom Đorđevićem, suprugom, sa kojim je počela muzičku karijeru), "Svirajte nam pesme stare", "Ja te volim"... i mnogim drugim hitovima, klasicima zabavne, pop, džez, soul i bluz muzike.
 
Na muzičku scenu tadašnje Jugoslavije prvi put je kročila krajem 60-ih godina. Zbog njenog specifičnog glasa i stila pevanja mnogi strani muzičari upoređivali su je sa velikanima džez i soul muzike. Bez nje se nije mogao zamisliti nijedan festival zabavne muzike koji su važili za najuticajnije prilike promovisanja novih pesama i decenijama zaokupljali popularnost najšireg auditorijuma pa se mnogi nekolikodecenijski hitovi rado slušaju i danas u čemu je Beti bila redovno u krugu uspešnih. Beti je na Beogradskom proleću, Opatijskom i Splitskom festivalu, tada vodećim zabavnomuzičkim smotrama, bila jednako dočekivana, poštovana i nagrađivana kako od strane publike tako i stručnih žirija. I na završnim festivalskim godišnjim manifestacijama, populanim Hit paradama sedamdesetih godina, bila je neizostavna učesnica. Jedan od posebno upečatljivih u najnovije vreme je njen duet sa Rambo Amadeusem u gotovo neverovatnoj pesmi - spoju balade i repa, "Nema te" izvedenoj na Beoviziji 2018. godine. U popularnom tv-serijalu "Tvoje lice zvuči mi poznato" poslednjih godina, oduševila je izvođenjem hitova drugih kolega, domaćih ali i stranih pevača.
 
Osim Beti Đorđević na čak 10 balkona nastupiće oko 30 muzičara. Solo, duo, trio sastavi i kvarteti sa balkona u ulici Kralja Petra I, publici će prirediti jedinstven jam session na otvorenom! Tačno od 19 časova program na balkonima će upotpuniti Agota Vitkai Kučera kvartet, Mića Janković i Milan Prunić, Gitart+, Sudden Trio, Jaser Badwai, Aleksej Ignjatov, Maja Brukner Trio i Adam Klem.
 
Program Veče uličnih svirača podržao je Grad Sombor u organizaciji Kulturnog centra "Laza Kostić" iz Sombora i Umetničke asocijacije INBOX.
 
- U dotatku, plakat ovogodišnje Večeri uličnih svirača u Somboru - 
 
Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
Pročitano 866 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…