Odštampajte ovu stranicu
U večnu slavu najvećem: Pamtiće se trajno 5. Internacionalni turnir "Ivan Frgić - Žuti" u rvanju grčko-rimskim stilom

* U subotu, 18. septembra odražan je 5. Internacionalni turnir “Ivan Frgić-Žuti“ u rvanju grčko-rimskim stilom. Turnir je održan u čast rvačke legende i sportiste XX veka grada Sombora

Na takmičenju je učestvovalo više od 100 takmičara iz čitave Srbije, kao i iz Hrvatske, Mađarske i Bosne i Hercegovine. Rvači domaćina, somborskog „Radničkog“ su nastupili sa dvadesetoricom takmičara. Zlatnim medalja okitili su se Aleksej Marić, Jovan Kosovac i Mladen Batalo sa po tri pobede i odličnim rvanjem, Marko Mamula, Milan Tolić i Srđan Todorović.

Srebrnu medalju u teškoj kategoriji osvojio je Mladen Patarčić sa dve pobede i porazom u finalu. Takođe odlično rvanje, prikazali su Kristian Dobi sa tri pobede i porazom od predstavnika Mađarske, kao i David Mazinjanin. Nikola Gunj sa tri pobede ulazi u finale i u finalu gubi od klupskog kolege Todorovića.

Bronzane medalje osvojili su: Adrian Dobi, Nemanja Lončarević, Milan Mamula, Filip Šarkezi, Mihajlo Anđelić i Milan Kosovac. Bez plasmana ostali su: Veljko Ranisavljević i Uroš Ilić.

Pehar za najboljeg stranog takmičara osvojio je mađarski rvač, a za najatraktivnijeg rvača predstavnik Proletera iz Zrenjanina - Jovan Miolski. Najboljim domaćim takmičarem sa 5 ubedljivih pobeda je proglašen Srđan Todorović.

- Ovom prilikom zahvalili bismo se porodici Jokić koji su obezbedili majice za sve učesnike turnira - kažu u najuspešnijem somborskom sportskom kolektivu svih vremena.

Ovo su samo osnovni zvanični rezultati, iako mišljenja smo da, su svi takmičari, od najperspektivnih pionira, do već dokazanih kadeta i juniora iz četiri države svojevrsni pobednici. U to ime, plasiraćemo na našim narednim stranicama na portalu i posebne fotoreporteže, sa zanimljivostima, izjavama pojedinih aktera, sudija, posetilaca, a zahvaljujući i predanom oku našeg prijatelja-kolege, iskusnog majstora fotoobjektiva, Arpada Šarkezija, koji je "ulovio" gotovo bezbrojne momente - za izložbu, sa 5. Internacionalnog turnira Ivan Frgić - Žuti.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima) 
Pročitano 387 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…