Zajedničkim aktivnostima Lokalnog koordinacionog tima i Crvenog krsta, Sombor obeležava 18. Oktobar - Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima

* Crveni krst Sombor u saradnji sa Lokalnim koordinacionim timom za suzbijanje trgovine ljudima Grada Sombora, danas - ponedeljak, 18. oktobra, obeležava Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Veoma korisno javno obeležavanje centralnom manifestacijom u susretu sa građanima kao i đacima osnovnih i srednjih škola sa podrčja Grada Sombora održano je tokom prepodnevnih satu na Trgu Svetog Đorđa

Medijima se najpre obratila gradska većnica za omladinu, decu, sport i zdravstvo Antonija Nađ Kosanović koja je najpre podsetila da je Evropska Komisija 2007. godine proglasila 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. - Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima. Razmere problema trgovine ljudima  i  uticaj ovog problema na život i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Lokalnog koordinacionog tima i Crvenog krsta Sombor za suzbijanje trgovine ljudima Grada Sombora, u nastojanje da se spreči i olakša ljudska patnja - naglasila je gradska većnica Antonija Nađ Kosanović i dopunila: - Samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiniranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može da se stane na put ovom ozbiljnom problemu, odnosno suzbijanju negativnih efekata u našem društvu.

Potom se javnosti obratila Biljana Klipa, sekretarka Gradske organizacije Crvenog krsta u Somboru, podvukavši: - Još od 1997. godine u saradnji sa Crvenim krstom Srbije kontinuirano radimo na edukaciji stanovništva iz oblasti prevencije trgovine ljudima. Naši edukovani mladi volonteri edukaciju realizuju i u osnovnim i u srednjim školama kao i u mjesnim zajednicama, po pozivu ili od strane sekretara naših mjesnih zajednica ili osnovnih i srednjih škola. Današnju manifestaciju kao što vidite, imaju priliku da posjete učenici osnovnih i srednjih škola koji su pozvani na današnju manifestaciju, da se upoznaju sa načinom prevencije, sa načinom vrbovanja, odnosno cjelog lanca u trgovini ljudima i na koji način da se zaštite i da ne dovedu sebe u situaciju da postanu žrtve trgovine ljudima.

Akciji su bile prisutni i Nevena Rosić, načelnica Gradske uprave, Marija Jerković, gradska savetnica prava pacijenata, Endi Vaš, stručni saradnik u somborskom Crvenom krstu.

Čitavim Trgom Svetog Đorđa, u srcu Sombora, obučeni volonteri ove somborske društveno-humanitarne organizacije su na više štandova ponudili letke, flajere i druge slične efektne načine informisanja kako bi građani u što većem broju bili upoznati sa detaljima ove savremene pošasti.

Rubrika je sastavni deo ovogodišnjeg projekta "Uvek na licu mesta" sufinansiranog iz budžeta grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)
Pročitano 795 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…