Projekat Udruženja PELA Sombor 'Makedonska obrazovna nedelja' i poseta ambasadorke S. Makedonije u Srbiji Mihaele Veselinov (2)

* U zgradi somborske Gradske uprave danas je upriličen svečani prijem na kojem je zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica ugostila ambasadorku Republike Severne Makedonije Nj.E. Mihaelu Veselinov, predstavnike Udruženja Makedonaca ZBO „Pela“, kao i njihove stručne saradnike

Ambasadorki su ovom prilikom predstavljeni istorija, kao i kulturni i turistički potencijali Sombora, a učesnici sastanka posebno su istakli dobru saradnju lokalne samouprave sa Udruženjem Makedonaca „Pela“. Povod današnje posete ambasadorke Republike Severne Makedonije Somboru jeste održavanje „Makedonske obrazovne nedelje“ u prostoru Mađarske građanske kasine u Somboru od 25. do 27. novembra, koju priređuje Udruženje „Pela“, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska parva i društveni dijalog Vlade Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine/nacionalne zajednice Vlade Vojvodine i Grada Sombora.

Cilj ovog projekta kao što izveštavamo a kako je i ovom prilikom podvučeno, jeste popularizacija i promocija makedonskog jezika, istorije i kulture, kao doprinos očuvanju makedonskog identiteta, multinacionalnsti i multikulturalnosti ovih prostora.

- U dodatku, fotografije sa prijema -

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)

Pročitano 344 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…