Odštampajte ovu stranicu
In memoriam: Gojko Zeljko, hvala za sve! +

* Sombor je od nedelje, 5. decembra gospodnje 2021, u tuzi, novoj, velikoj. Napustio nas je u 86. godini još jedan od simbola ovoga grada, gospodin Gojko Zeljko

~ . ~

Čitav radni vek proveo je u ugostiteljstvu, pogotovo znan u Somboru i mnogo šire, kao originalan u mnogo čemu, poseban poslastičar. 

Nikada nije mirovao. Ni po odlasku u penziju, posle više od tri decenije od zasluženog odmora, nije znao da prestane da radi. Znanje i iskustvo preneo je na naslednike, sina i ćerku koji su nastavili uspešnu dugogodišnju tradiciju. Njihova poslastičarnica nazvana po imenu oca smeštena u prelepom ambijentu na Novoj Selenči u Cara Dušana 1, jedna je od najpoznatijih u regionu. O kvalitetu svedoče brojne nagrade i priznanja ali posebno su značajna ona koja svakodnevno stižu od građana.

Uvek nasmejan, izuzetan domaćin, koji je znao srcem i dušom da počasti kad god vas sretne u gradu, popriča sa vama, pruži vam ruku, izrekne pravu reč ako ste neraspoloženi, da vas ohrabri, osokoli, kako je samo on to umeo i znao, osećao... Podsetimo, da je vodio i popularnu bezdansku veliku čardu od njenog samog osnivanja i u njenim najboljim danima. Nijedna manifestacija i svečanost nisu mogli da prođu bez njegovog doprinosa i sponzorstva, bilo u tortama, kolačima, čuvenom sladoledu, jedinstvenim đakonijama koje je pravio redovno i specijalno, za svaku priliku.

Novi Radio Sombor i Udruženje „PODIUM“ zahvaljuju se ovom divnom čoveku na svemu, na podršci, spot poslastičarnice "Gojko" i pre saznanja za tužnu vest da li sudbonosno ali s ljubavlju, osvežili smo i danas u našem programu i ići će trajno... izražavamo najdublje saučešće porodici Zeljko.

Ispraćaj Gojka Zeljka je na Velikom katoličkom groblju u Somboru, u utorak 7. decembra u 13 časova.

Pročitano 1935 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…