Odštampajte ovu stranicu
'Како до равнотеже између радног и породичног живота - будућност рада' у организацији престижне „Дивац фондације“

* У среду, 8. децембра 2021. године, у 11 часова, присуствовали смо конференцији „Како до равнотеже између радног и породичног живота - будућност рада“ која је одржана у хибридном формату - делом уживо у хотелу Метропол у Београду (Булевар Краља Александра 69), а део онлајн путем Зоом платформе

Циљ конференције је јачање партнерског односа између запослених и послодаваца, као и информисање о правима из области рада и запошљавања, са посебним акцентом на жене, с обзиром да у Србији и даље постоји неравноправност између полова, као и стереотипи када је у питању улога жене у породичном животу. Према подацима Националне стратегије за родну равноправност Републике Србије (2016 - 2020), 95% жена у Србији дневно проводе 5 сати радећи кућне послове, док мушкарци проводе готово 40% мање, укупно 3 сата дневно.

На конференцији су се чуле препоруке послодавцима како да користећи већ постојеће законске норме и афирмативне мере допринесу бољем усклађивању радног и породичног живота запослених, као и представнице и представнике компанија и локалних самоуправа који су поделили своја искуства и примере добре праксе.

- Желимо да отворимо дијалог о будућности рада и изазовима које промене на тржишту рада носе, а у циљу очувања компанија и запослених посебно када је у питању постизање равнотеже између приватног и пословног живота - један је од закључака.

Завршна конференција се одржава у оквиру пројекта ,,Једнаки - Ка родној раноправности усклађивањем радног и породичног живота запослених“ који реализују Министарство за бригу о породици и Фондација Ана и Владе Дивац, уз финансијску подршку Европске уније, кроз програм „Права, једнакост и држављанство“.

Као и на прошлим дешавањима сличног типа, и на овој нас је представљао колега Срђан Ачански.

~ . ~

прати: Срђан Ачански, дипл.туризм.

Рубрика је саставни део овогодишњег пројекта "Увек на лицу места" суфинансираног из буџета града Сомбора. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Медијска пажња и пратња: Нови Радио Сомбор

(Сва ауторска права евентуалног даљег објављивања ове рубрике и њеног целовитог садржаја постављено на порталу Новог Радио Сомбора без упита и дозволе било које стране или појединца заштићена и задржана свим релевантним правним механизмима)

Pročitano 473 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…