SERIJAL NOVAK (1. nastavak) Novi Radio Sombor i Udruženje “PODIUM”: Svi smo mi Novak Đoković - besomučnim maltretiranjem i proterivanjem iz gnevne Australije dostojno je sada potvrdio da je generalno najveći svetski sportista i Čovek-humanitarac

* Ljudi, da li je to moguće, ubeđen sam (prim.aut. S. Stričević), da bi neprikosnoveni sportski komentator Mladen Delić, ponovio istu ovu rečenicu da može, i sada. Vredi. I vredela bi u ovom času, još više

Kada smo se kao Udruženje “PODIUM” (izdavač Novog Radio Sombor) prihvatili organizacije humanitarne aukcije umetničkih slika, stotinu prikupljenih iz čitave Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske, u smislu upućivanja prikupljenog novca od svih prodatih slika u ugrožena područja tokom majskih poplava 2014. godine, a u čemu nam je svesrdnu asistenciju pružio somborski entuzijasta i prijatelj mnogih umetnika, Vladimir Omorac, znali smo da ćemo uspeti.

Na kraju uspešnih aukcija održanih u Hotelu Lodge In, prostorijama Regionalne privredne komore, restoranu Dalmatinski podrum, prostoru Gradskog udruženja penzionera Sombor, našim prostorijama, uz odličan odaziv građana Sombora i šire, uspeli smo da prikupimo novčana sredstva u vrednosti oko 250.000 dinara i odlučili da čitav prihod preusmerimo Fondaciji Novak Đoković a čija je direktorka njegova supruga Jelena. Ubrzo, usledilo je pismo zahvale, od strane Fondacije najboljeg na svetu - cirkular na koji smo veoma ponosni i koji naravno čuvamo u našoj arhivi i kojeg ćemo da objavimo u narednoj rubrici u Serijalu NOVAK.

To je samo jedan segment veličine čitave organizcije oko Novaka Đokovića i njegovo tima koji je prvi od svih tenisera u svetu i pokrenuo, stalnu dobrotvornu Fondaciju! o čijim plemenitim aktivnostima redovno izveštavamo na  stranicama našeg portala, tako ćemo dakako, činiti i nadalje.

Ovo što mu se desilo u bezglavoj i sada totalno konfuznoj i uspaničenoj Australiji, zašto je potrebno da se uopšte i komentariše? Bar što se tiče “domaćina” kojima su smetale svih 9 njegovih titula, a očekivana 10. jer je jublarna, po obavezama prvog od četiri gren-slema u godini, Australijen Opena u Melburnu, bi značila da bi njegovom imenu odnosno liku, bili oni lepo u obavezi da naprave Novakov veliki monument-spomenik sa reketom u ruci i nazovu teren po njegovom imenu

Ovo je početak naših napisa u SERIJALU NOVAK. Koji će trajati dok je i našeg portala:

https://www.noviradiosombor.com/,

odnosno našeg drugog medija, internet Novog Radio Sombora:

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html

U prilog ovoj našoj prvoj rubrici, dodajemo rubriku cenjene koleginice, novinarke Somborskih novina Tamare Stojković koja je pod naslovom ‘Prvi san talentovanog Somborca Alekse Mirkovića ispunjen - Podršku mu davao njegov idol, najbolji na svetu Novak Đoković!, poslala rubriku koja još takođe svedoči koliki je Novak pre sveg čovek, a povod ovom tekstu je bila podrška Novaka još jednoj - u ovom primeru somborskoj teniskoj nadi; Tamarin tekst ponavljamo u celosti:

(* Proteklog, prvog decembarskog četvrtka 2020. mladi Somborac i teniser Aleksa Mirković (Teniski klub "ŽAK") imao je tu čast da trenira na terenima beogradskog Teniskog centra "Novak"

Naime, Aleksa je na tom treningu imao podršku i publiku najvećih imena svetskog tenisa. Njegov Somborac Filip Krajinović, Laslo Đere, Viktor Troicki, Goran Ivanišević, ali najveći Aleksin san je ostvaren, jer mu je podršku davao najbolji teniser u istoriji, a to je Novak Đoković.

Saveti, aplauzi, podrška, reči hvale su učinili taj dan posebnim za dvanaestogodišnjeg talentovanog Somborca Aleksu. Aleksa Mirković bi ovim putem hteo da se zahvali na pozivu čelnicima Teniskog centra "Novak" na najlepšem danu u njegovoj dosadašnjoj teniskoj karijeri. Prvi san je ispunjen... idemo dalje!

Beleži: novinarka, Tamara Stojković 7. decembra 2020)

----------------------------

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadžaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

(Rubrika je inače bila u okviru realizacije projekta "Sombor na dlanu" aplikanta, Udruženja Podium putem Novog Radio Sombora, koji se sufinansira iz budžeta Grada Sombora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.)

Pročitano 481 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…