Održana Osnivačka skupština Saveza udruženja Grada Sombora

* U utorak, 25. januara u sklopu projekta “Dijalog za razvoj Grada Sombora” u sali Dečjeg odeljenja Biblioteke u Somboru održana je osnivačka skupština Saveza udruženja Grada Sombora

Osnivačkoj skupštini prisustvovali su delegati sledećih udruženja: Somborski edukativni centar, Udruženje građana Somborski omladinski BOOM, SAVEZ UDRUŽENjA BORACA NARODNOOSLOBODILAČKIH RATOVA GRADA SOMBORA,  Centar za razvoj zajednice LINK, NVO ”Ženska alternativa”, Centar za pedagoške inicijative, Udruženje za edukaciju i brigu o životinjama ”Malo kraljevstvo”, Društvo za borbu protiv raka, Udruženje “PODIUM”, Udruženje za podršku kreativnog izražavanja KOR, Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama grada Sombora, ARTiFAKT, Centar za individualni razvoj i unapređenje društva - PSIHOZON, CENTAR ZA PREVENCIJU, EDUKACIJU I BEZBEDNOST, Klub ljubitelja stripova Sombor, UDRUŽENjE GRAĐANA ZA RAZVOJ EKO - RURALNOG TURIZMA „PODUNAV“ BAČKI MONOŠTOR, UDRUŽENjE GRAĐANA „BODROG“ BAČKI MONOŠTOR, Udruženje omladine „Start Kljajićevo“ i Centar za društveni razvoj.

Na osnivačkoj skupštini usvojen je Statut Saveza udruženja Grada Sombora, Osnivački akt, i izabrani su članovi Upravnog i Nadzornog odbora kao i Izvršni direktor Saveza.

Za članove sedmočlanog Upravnog odbora izabrani su Dejan Đorđić, Ivana Barać, Blanka Lazić, Vesna Zec, Saša Stojšić, Jelena Štulić i Ružica Rakinić. Za predsednika Upravnog odbora imenovan je Dejan Đorđić, dok je za zamenicu predsednika izabrana Ivana Barać.

U tročlani Nadzorni odbor izabrani su Nikola Lukić, Slobodan Lazić i Petar Grabež.

Generalni sekretar i zastupnik Saveza postao je Srđan Vlaškalić. Sve odluke usvojene su jednoglasno.

U narednom periodu sledi zvanična registracija Saveza u APR-u, ciklus obuka za članice Saveza kao i uspostavljanje dijaloga sa lokalnim vlastima.

Aktivnosti se realizuju u sklopu projekta “Dijalog za razvoj Grada Sombora” koji realizuje Somborski edukativni centar u partnerstvu sa Centrom za pedagoške inicijative, NVO „Ženska alternativa“ i Udruženjem Roma „Beli Golub“. Projekat je finansiran kroz projekat “Dijalog promena: Podrška reformama kroz saradnju organizacija civilnog društva i javnih vlasti” kojim koordinira Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Vlade Republike Srbije, Republičkim sekretarijatom za javne politike Vlade Republike Srbije, Centrom za javne politike EU Univerziteta u Beogradu, Olof Palme Centrom kao i u saradnji sa Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 448 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…