Goran Nonković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga: Nastavljene raznovrsne aktivnosti i sredinom marta

* Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković prisustvovao dodeljivanju ugovora u okviru nacionalnog programa unapređenja energetske efikasnosti u Aranđelovcu

Drugog martovskog petka načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković prisustvovao je dodeljivanju ugovora predstavnicima 151 lokalne samouprave u okviru nacionalnog programa unapređenja energetske efikasnosti u organizaciji Ministarstva rudarstva i energetike. Osim načelnika Okruga i gradonačelnika Grada Sombora, Antonija Ratkovića, potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici opština Odžaci, Kula i Apatin.

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović izjavila je u Aranđelovcu, da će ukupno biti uložene četiri milijarde dinara za povećanje energetske efikasnosti u domaćinstvima, od čega će Ministarstvo zajedno sa gradovima i opštinama izdvojiti dve milijarde dinara za subvencije građanima koji se prijave za učešće u programu. Ukupna sredstva za sprovođenje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, na teritoriji Zapadnobačkog upravnog okruga u 2022. godini iznose 62 miliona dinara, od čega je Ministarstvo obezbedilo polovinu sredstava, a isto toliko u ukupnom iznosu i jedinice lokalne samouprave Zapadnobačkog upravnog okruga.

- Sada sledi raspisivanje konkursa za izvođače radova i firme koje se bave prodajom opreme, a potom će biti raspisan javni poziv za građane koji žele da konkurišu za ovu meru podrške - precizirao je Goran Nonković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga i dopunio: - U predstojećem periodu organizovaćemo sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava i energetskim menadžerima kako bismo što bolje pripremili konkurs za naše građane. Očekujemo da će on biti raspisan već do kraja marta, a građani će moći da konkurišu za izolaciju fasada, zamenu stolarije, grejne kotlove i ugradnju solarnih panela.

*****

* Nakon dolaska iz Aranđelovca (11. mart), već narednog utorka, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga Goran Nonković održao je sastanak sa predstavnicima inspekcijskih službi ZBUO koje su obavljale nadzore u vezi sa poštovanjem mera protiv zarazne bolesti Kovid-19

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Policijske uprave Sombor i Vojske Srbije. Tema sastanka se odnosila na Uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 koja je objavljena u Službenom glasniku Republike Srbije broj 33/2022, od 11. marta ove godine, a koja je stupila na snagu narednog dana od dana objavljivanja.

Kako je naveo načelnik Okruga, a u skladu sa Uredbom, obaveza nošenja zaštitnih maski ostaje za zaposlene u zdravstvenim ustanovama i ustanovama za smeštaj starih lica, kao i licima koja ulaze i borave u tim ustanovama, osim korisnika u ustanovama za smeštaj starih lica, a za sve ostale je na nivou preporuke. Kontrolu poštovanja mera obavlja samo sanitarna inspekcija, čime je prestala obaveza drugih inspekcija da postupaju po ovom pitanju, a samim tim je prestala potreba za koordiniranim akcijama na terenu.

Između ostalog, navedenom Uredbom regulisano je i pitanje ulaska na teritoriju Republike Srbije stranim državljanima, državljanima RS, kao i članovima diplomatsko-konzularnog osoblja i članovima njihovih porodica. Prisutni su na sastanku, ukratko, izvestili o postignutim rezultatima rada, kao i izazovima sa kojima su se susretali za vreme kontrola.

Načelnik Goran Nonković je iskoristio priliku i naveo da će Republička radna grupa za suzbijanje širenja virusa Kovid-19 nastaviti da postoji i ukoliko bude bilo potrebe, ponovo će biti aktiviran čitav sistem rada i funkcionisanja.

Takođe, Nonković se zahvalio svim prisutnima na izuzetnom trudu, zalaganju i doprinosu u radu u prethodnom periodu.

- U dodatku rubrike, pogledajte slajd fotografije: 1-2) Sa susreta u Aranđelovcu; 3-4) Sastanak u Okrugu povodom izveštavanja o minulim aktivnostima tokom pandemije Kovid-19 -

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima)

Pročitano 484 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…