Somborski SES: Nastavak pozitivnog pada nezaposlenosti; Petar Zambo (iz redova UGS-a) novi član umesto Antuna Morbera

* Nezaposlenost, struktura nezaposlenih radnika i stanje u privredi Grada Sombora bile su teme o kojima je bilo reči na 3. sednici Socijalno-ekonomskog saveta Grada Sombora, održanoj 6. marta 

Predsedavajući, Radoslav Prokić, na početku sednice je konstatovao je da je došlo do promena u članstvu SES-a, ispred predstavnika sindikata UGS „Nezavisnost“ koji će ubuduće u ovom tripartitnom gradskom telu, predstavljati Petar Zambo (umesto Antuna Morbera), a potom se prešlo na tematski rad.

Sekula Tanjević, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijala Sombor, informisao je članove SES-a o tome da je nezaposlenost na teritoriji Grada Sombora u poslednje tri godine u padu. Prema rečima Tanjevića, na evidenciji NSZ – Filijala Sombor u decembru 2016. godine bilo je evidentirano 6.800 nezaposlenih lica, što je za četiri do pet odsto manje nego u decembru 2015. Ovakav trend pada broja nezaposlenih je uslovila dobra politika Grada Sombora u oblasti rešavanja problema nezaposlenosti a somborska lokalna samouprava je među prvima po izdvajanju sredstava za zapošljavanje nezaposlenih lica. Grad Sombor je i za 2017. godinu planirao sredstva za programe zapošljavanja putem kojih će biti zaposleno 130 nezaposlenih lica.

Tanjević je prisutne informisao i o strukturi nezaposlenih s obzirom godina starosti i čekanja na zaposlenje. On je istakao da čak 29 odsto nezaposlenih na evidenciji NSZ – Filijala Sombor, čine lica koja imaju više od 50 godina starosti, a 24 odsto lica do 30 godina starosti.

Predsednik Upravnog odbora Regionalne privredne komore Sombor Zoran Bulatović govorio je promenama statusa RPK u okviru Privredne komore Srbije, te o značaju dualnog obrazovanja za koje je podvukao da će biti funkcionalno i u skladu sa potrebama privrede.

Izvor: Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću / S. S.

Pročitano 1642 puta
Tagovano

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…