Putnica planetom Slobodanka Sloba Bubanja: Novosti iz svjetske scene uvodi u Crnoj Gori

* Kozmetičarka i vlasnica Beauty centra Estebel Slobodanka Sloba Bubanja, već dvije godine važi za renomiranog stručnjaka. Novosti iz svjetske scene uvodi u Crnoj Gori, na zadovoljstvo svojih klijenata i stručne javnosti

Osim toga, veliki je avanturista i obišla je dvije trećine planete. Za naš razgovor poželjela je da prvo predstavi početak svoje iznad svega, zanimljive karijere.

"Nesrećnih devedesetih godina radila sam u Domu zdravlja kao medicinska sestra, posao mi je bio lijep, bezbjedan i lagan, međutim od prvog posla nijesam mogla da živim, a pogotovo da školujem djecu, koja su već tada pokazali želju za učenjem i velikim uspjehom. Kao roditelj sam osjećala moralnu obavezu da im obezbijedim advekvatne uslove, da im ništa ne fali. Odlučila sam da krenem u nesigurne vode privatnog biznisa, što tada nije bilo uobičajeno da se jedna žena usudi da ostavi stalni, sigurni posao. Nijesam znala šta me čeka, ali sam nekako osjećala da će da mi se vratiti, onoliko koliko budem dala sebe. To važi za svaki posao..."

Tako se rodila Slobina ljubav za putovanja, jer nije išla samo na kurseve, već je istraživala svaki grad i državu, u kojoj je boravila. Na pitanja da nam izdvoji nekoliko gradova i zemalja koji su joj ostvarili najveći utisak, Sloba kaže da nije lako napraviti izbor. Ima ih mnogo. Sve je interesantno na svoj način. "Ne bih mogla da upoređujem Pariz sa Singapurom, ili sa Hong Kongom, svaki grad je na svoj način drugačiji..."

Odlučila je da nam pomene ono što je doživljela na putovanjima, uvijek je, kaže, lijepo da se putuje... "Nije lako ni svega se sjetim. Na Filipinima su nas vozili u obilazak nekim autom na tri točka. Na Havajima smo plivali sa delfinima, saznala sam da njihova azbuka ima samo 13 slova..." Hong Kong pamti po vrhu brda, tramvajem koji je napravljen prije 200 godina, i tokom cijele vožnje škripi. Sloba Bubanja kaže da je joj je nezaboravan i odlazak u Palestrinu. Bila je kaže i u, kockarnici pod vodom u staklu, u dubinama okeana, dok su ajkule plivale oko njih. Sve su ovo ne svakidašnji i nezaboravni događaji, a kada pokažete sliku, vidi se samo jedan trenutak, koji ne govori baš mnogo."

"Ja sam avanturista, htjela sam da otkrijem svijet - kako je u šumi, brodsku karticu sam ostavila kod supruga u ranac, a on to nije primjetio, istraživala sam a njima ja bilo hladno, duvao je vjetar i muž, zet i ćerka su se vratili na brod. Ja sam ostala bez dokumenata, nijesu htjeli da me puste na brod. Jedva da objasnim situaciju, otela sam toki-voki. Ta priča je trajala, dugo. Pa evo pola svijeta sam obišla..."

Za kraj razgovora je rekla da je sledeća stranica putovanja vrh Antartika. "Putovaću dok sam spremna da idem u korak sa mladim. Kada malo ostaram, prolazim na okruženja i naše banje..."

Zabilježio: Jovan Šćekić

Pročitano 1573 puta

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…