Odštampajte ovu stranicu
Porodica Zekić neće odustati od malina i kupina

* Sekretar Sekretarijata za ruralni i održivi razvoj Opštine Bijelo Polje Jasmin Ćorović zajedno sa pomoćnikom, Arminom Sijarićem obišli su prekjuče porodicu Zekić iz Gubavča 

Uspješna saradnja Porodice Zekić I Sekretarijata Za Ruralni Razvoj

- Hakija i Kenan Zekić otac i sin poljoprivredni proizvođači iz bjelopoljskog sela Gubavač, uspješno se bave uzgojem kupine i maline. Njihovi novi zasadi kupine, iako manje površine, veoma reprezentativni zasadi dobro su urađeni po svim standardima i preporukama stručnjaka - kaže Ćorović.

Cijena maline nije na dobrom nivou, ali ne znači ni da je loša. Meni se osim toga isplati da radim, veoma dobro prodam svoj kvalitet - dopunjuje domaćin.

Kupinu je malo ljudi posadilo u Bijelom Polju i on je tu ugledao šansu. Od jedne parcele od 15 ari očekuje prinos visokog prosijeka. To bi značilo, oko 3.000 eura.

- Današnja omladina neće da radi, pogotovo ako je riječ o poljoprivredi, svi bi da sjede u kafićima a pare, same da dolaze, e pa tako ne može - ljuti se i iskren je Hakija.

Iz Sekretarijata su obećali podršku porodici Zekić, koja ima u planu ozbiljna ulaganja u proizvidnju jagodičastog voća.

Autor teksta: Jovan Šćekić (Portal Infomedia)
Fotografisao: Arhiva Infomedia

Pročitano 1208 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…