U Bijelom Polju prezentovan agrobudžet za ovu godinu

* Svi poljoprivredni proizvođači koji su odlučili da se bave plasteničkom proizvodnjom, dobiću podršku kada je u pitanju nabavka plastenika, saopštili su na pres konferciji koja je održana u sali SO u Bijelom Polju, gdje prezantovan agro budžet za ovu godinu

Nebojša Veločković državni sekretar za poljoprivredu i vodoprivredu, je kazao da je Ministarvo poljoprivrede usvojilo agro budžet koji je predviđen za više od 60 mjera podrške poljoprivrednim proizvođačima u svim oblastima. Povećana su finasijska sredstva, tako da iako su zadovoljni iznosima, kako su istakli pojedini poljoprivredni proizvođači, od vlade očekuju više sluha za rješavanje njihovih problema.

Agro budžet za ovu godinu iznosi 44,8 miliona eura, ističe Veličković. On dodaje da se vodilo računa o svim segmentima poljoprivredne proizvodnje, kako velikim tako i malim proizvođačima. Veličković kaže, da će se ulagati u nabavku opreme, osiguravanjem gazdinstava i proizvoda i po prvi put će se finasirati nabavka plastenika:

- Samo za direktna plaćanja povećali smo ove godine iznos na dva milona eura, što se tiče mjera za ruralni razvoj najveći je opredijeljen iznos, sa najvećim brojem mjera i najvećim mogućnostima za naše poljoprivredne proizvođače. Značajna sredstva se opredijeljuju za unapređivanje prerade gazdinstava, za rekonstrukciju objekta i kupovinu opreme, gdje će država finasirati do 80 odsto.

U sektoru mljekarstva su povećane premije, važno je da je za ovaj sektor oprijediljeno skoro devet miliona eura - kazao je još Veličković.

Dopisnik iz Crne Gore: Jovan Šćekić

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
Pročitano 391 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…