Bjelopoljski malinari zadovoljni otkupom malina - zaboravljeni od strane Ministarstva poljoprivrede i vodoprivrede

Otkupna cijena malina do 2,90 eura po kilogramu

* Nakon dužeg perioda, malinari nemaju problem sa otkupom, cijene maline poskupljali, ali je zato suša uništila rod. Predsjednik Udruženja ''Malina Poljimlja'' Andrija Delić, je kazao da ove godine nemaju problem sa otkupom, jer je velika nestašica zbog čega su porasle cijene otkupne

U Arilju hladnjačari plaćaju otup malina do 450 dinara, što je oko 3,8 eura, a u Brodarevu 380 dinara - što iznosi oko 3,22 eura.

Velike količine maline su ove godine prepolovile rod, zbog vremenskih neprilika.

Grad je uništio veliki broj malina u nekoliko sela u Bijelom Polju, Dobrakovu, Mioče, Kanje, Bijedići, Voljac i Tomaševo. Otkupne cijene maline u Bijelom Polju se kreće od 2,7 do 2,9 eura. - Članovi Udruženja malinara ''Malina Poljimlja'' sarađuju sa firmom ''Emar'' u vidu pružanja usluga skladište i zamrzavaju malinu za određen iznos usluge. Ovakva saradnja se tokom proteklih godina pokazala najbollja za proizvođače gdje smo cijenu usluge imali dolazak hladnjačara na platnažu i uzimanje maline - kazao je Delić.

On je istakao da tokom narednog perioda ima u planu da unaprijedi, ali i pravno definiše saradnju. - Osmislićemo strategiju razvoja malinarstva u okviru te saradnje kao i brojne povlastice koje će biti dostupne za naše članove. Zaboravljeni smo od Ministarstva poljoprivrede i vodoprivrede na čijem je čelu Aleksandar Stijović - Delić ističe da od njih već nekoliko godina ne dobijaju pomoć, umjesto da našu malinu preradimo, prinuđeni smo da je prodajemo, tvrdi on.

- Ne može nastaviti ovako da funkcionišemo, trudićemo se da svaki proizvođač ima nekoliko opcija, ne samo jednu - zaključuje Delić.

Autor teksta i foto: Jovan Šćekić

Medijska pažnja i pratnja: Novi Radio Sombor
(Sva autorska prava eventualnog daljeg objavljivanja ove rubrike i njenog celovitog sadržaja postavljeno na portalu Novog Radio Sombora bez upita i dozvole bilo koje strane ili pojedinca zaštićena i zadržana svim relevantnim pravnim mehanizmima!)
Pročitano 368 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…