Nedeljom / Mladi sportski asovi regiona (april 2021): Makaranin IVAN OKMAŽIĆ - Stipendist Zaklade Marin Čilić

* Treću godinu za redom Zaklada Marin Čilić dodjeluje stipendije i donacije klasičnim mladim glazbenicima i sportašima te donacije školama. S obzirom na epidemiološke uvjete, ove je godine dodjela organizirana u sportskoj dvorani Agram u Zagrebu poštujući propisane mjere i pazeći na sigurnost i zdravlje stipendista, medija i organizatora. I ove je godine proslavljeni hrvatski tenisač Marin Čilić uručio stipendije, po 10 000 kuna za 10 vrhunskih mladih glazbenika te 11 iznimnih mladih sportaša te po 50 000 kuna dvjema školama - gimnaziji u Županji i Srednjoj školi Zlatar

- Svake godine odabir stipendista kao da je sve teži. Jako je puno talentirane djece, iznimno uspješnih mladih ljudi koji zaslužuju svu podršku nas koji smo u mogućnosti tu podršku pružiti. Znam iz osobnog iskustva što znači sam graditi svoj put, tako da sam najsretniji kad ovako nešto mogu raditi. Podupirati, biti nekome onaj vjetar u leđa za ostvarenje snova - kazao je Marin Čilić.

Među mladim sportašima koji su dobili stipendiju je i član Biciklističkog kluba Makarska Ivan Okmažić.

Ivan je od ove godine junior, a u kadetskoj karijeri bio je hrvatski reprezentativac i dobitnik mnogih priznanja. Okmažić je već u ulaznoj juniorskoj konkurenciji na ovogodišnjem Prvenstvu Hrvatske održanom u Svetoj Nedjelji postao državni prvak u ciklokrosu, a u ovom mjesecu se našao u reprezentaciji Hrvatske za nastup u Italiji. Ivan Okmažić nam kaže kako se prijavio na natječaj za stipendiju Zaklade Marin Čilić, a u prijavi poslao životopis, uspjeh u školi i sportske rezultate te zadovoljio trežene kriterije i postao novi stipendist. Mladi sportaši koji su dobili ove stipendije mogu ih koristiti za daljnje usavršavanje poput seminara, odlaska na natjecanja, kupnju sportske opreme i slično.

Mladi sportaši koji su dobili stipendije su Petra Marendić (jedrenje) Reina Rimbaldo (veslanje), Ivan Okmažić (biciklizam), Nika Jagečić (skijaško trčanje), Anja Santini Mikulić (sportsko penjanje), Ivo Hrsto (plivanje), Aleksandar Kalabić (karate), Melani Bosić (atletika), Sara Šulekić (sportska gimnastika), Tamara Artić (ritmička gimnastika) i Šime Jardijev (atletika).

Zaklada Marin Čilić je pokrenula projekt stipendija prije tri godine s ciljem pružanja podrške darovitoj djeci koju okolnosti poput nedostatka finacijskih sredstava, sprječavaju u usavršavanju vještina i ostvarivanja njihovih snova.

Izvorni tekst: J. K. (Makarsko primorje - http://www.makarsko-primorje.com/)

-----------

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 844 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…