Mihajlovićeva sa Sindikatom GS IER Nezavisnost: Odlučni smo da sprovedemo reforme u EPS-u i u Srbijagasu
* Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa predstavnicima Granskog sindikata industrije, energije i rudarstva „Nezavisnost“ i sa njima razgovarala o pitanjima važnim za energetski i rudarski sektor, te o planovima i prioritetima Ministarstva
 
Mihajlovićeva je ovim povodom izjavila da je zajednički cilj i Ministarstva i sinidkata da i energetika i rudarstvo budu mnogo razvijeniji nego danas i da zaposleni mogu da rade uspešno svoj posao.
 
- Otvorili smo ozbiljne teme danas. Razgovarali smo o reformi javnih preduzeća, o poslovanju kompanija u rudarskom sektoru - od kineskog „Ziđina“ do drugih. Naš stav i zaključak sa današnjeg sastanka je da sve što radi Ministarstvo radićemo zajednički, kao što radimo i sa svim drugim sindikatima. Razgovarali smo i o tome kako da učinimo poslovanje javnih preduzeća efikasnijim. Odlučni smo da sprovedemo sve reforme, i u „Srbijagasu“ i u EPS-u, da država i zaposleni od toga imaju korist i nećemo odustati. Pozivam zaposlene da imaju poverenja u svoje sindikate i u Vladu Srbije - izjavila je ministarka Mihajlović.
 
Predsednik GS IER Nezavisnost Milorad Panović rekao je da su danas otvorene brojne teme i dogovorena saradnja u budućnosti: - Danas je bilo reči i o privatizaciji „Petrohemije“ i MSK Kikinda, o rudnicima za podzemnu eksploataciju uglja, kao i o reformisanju EPS-a. Otvorili smo poglavlja na kojima ćemo u budućnosti sarađivati i imamo velika očekivanja nakon sastanka. 
 
Dragan Vesić, izvršni sekretar Granskog sindikata, istakao je da je reč o reprezentativnoj organizaciji koja se od svog nastanka zalagala za unapređenje i razvoj socijalnog dijaloga. - Rudarstvo i energetika su okosnica razvoja privrede i života građana. Najavljene promene i reorganizacija EPS-a, kao i poslovanje „Ziđina“, ne može da se vodi bez kvalitetnog socijalnog dijaloga. Pozdravljamo spremnost potpredsednice Vlade i njenog tima, tu smo da napravimo dogovore za narednu godinu, u kojoj nas čekaju izazovi - zaključio je Vesić.
 
Medijska pratnja: Novi Radio Sombor
Pročitano 677 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…