utorak, 04 oktobar 2022 15:00

U znak solidarnosti - za socijalnu pravdu: Održan Kongres Saveza slobodnih sindikata Slovenije i sastanak RSS Solidarnost

Napisano
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

* Izvršni sekretar UGS NEZAVISNOST, Miloš Miljković, na poziv Saveza slobodnih sindikata Slovenije, učestvovao je u svojstvu gosta na IX Kongresu održanom u Ljubljani 4. oktobra. Kongres je organizovan pod sloganom: “U znak solidarnosti. Za socijalnu pravdu.”

Koleginica Lidija Jerkič, izabrana je po drugi put za predsednicu ove najveće sindikalne centrale u Sloveniji. Kongres je bio i prilika za održavanje sastanka Regionalnog sindikalnog saveta SOLIDARNOST u čijem radu aktivno učestvuje UGS NEZAVISNOST.

Na sastanku su razmenjene informacije o situaciji u kojoj se sindikati u okruženju nalaze kao i o mogućnostima za zajedničke akcije u budućnosti. U narednim danima se očekuje da članice RSS SOLIDARNOST potpišu zajedničku deklaraciju, sa akcentom na to da bi kao region morali da se izborimo za veću vidljivost i uticaj u evropskom sindikalnom pokretu i na taj način još bolje štitimo interese radnika iz našeg regiona.

Medijska pratnja i pažnja: Novi Radio Sombor

Pročitano 119 puta
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…