Nastavljene aktivnosti projekta „Akcija Dunavskih vodiča“

* „Akcija Dunavskih vodiča“ projekat je usredsređen na dalje obrazovanje i profesionalizaciju 93-oje Dunavska vodiča koji su obučeni u sklopu programa Interreg B, Danube Transnational Program, projekat LENA (2017-2019). Dunavski vodiči su specijalni vodiči za kulturu i prirodu Podunavlja, sa ciljem promocije vrednog prirodnog i kulturnog nasleđa, formiranja turističkih programa i tura za različite ciljne grupe (turisti, studenti, lokalno stanovništvo, deca, osobe sa invaliditetom...) Projekat doprinosi zaštiti životne sredine i podizanju svesti o značaju Podunavlja

Beležimo tekući značaj aktuelnih rezultata projekta - da je u sklopu njega, pretposlednjeg majskog petka (21. maj), u Sremskim Karlovcima, UG „Podunav“ kao partner iz Srbije, organizovalo prvi napredni trening, za Dunavske vodiče iz Srbije, kao i nove vodiče koji su u procesu obuke. Isti je okupio Dunavske vodiče iz Sombora, Bačkog Monoštora, Novog Sada, Beograda i Donjeg Podunavlja. Obuka je bila tematski orijentisana na primenu Plana upravljanja posetiocima u zaštićenim područjima, Strategiju održivog razvoja turizma i Marketing u turizmu. Na ove teme govorila je dr Maja Mijatov - istraživač saradnik na PMF Novi Sad, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo. Dr Gordana Radović - naučni saradnik u oblasti društvenih nauka, pripremila je predavanje na temu Značaj promocije za razvoj ruralnog turizma.

Projektom su predviđeni i sastanci sa turističkim organizacijama i operaterima, kao i nastavak saradnje između projektnih partnera u oblasti zaštite životne sredine i obrazovanja, u cilju izgradnje regionalne i transnacionalne mreže Dunavskih vodiča u budućnosti, koja će služiti kao održivi koncept razvoja u Dunavskom regionu.

Vodeći partner u projektu je Dunavska kancelarija iz Ulma, koja je angažovana na koordinaciji rada sa projektnim partnerima i obučenim Dunavskim vodičima. Ostali partneri su: WWF Bugarska, Park prirode Komana - Rumunija, Regionalna razvojna agencija Gorenjska, BSC, Business Support Center, Ltd, Kranj - Slovenija, te partner za Srbiju - UG "Podunav" Bački Monoštor, uz podršku Grada Sombora.

Projekat je sufinansiran od strane Ministarstva države Baden-Virtemberg.

Medijska pratnja: Novi Radio Sombor

(Sva autorska prava na objavljivanje zaštićena i zadržana!)

- Dodatak, slajd fotogfrafije -

Pročitano 566 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svako ko želi, može da postane saradnik Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast koja vam je bliska, pošaljite vest, informaciju, fotografije, istražite.

Postanite dopisnik, iz svog mesta gde trenutno ili trajno boravite, svoje države. 

Dobrodošli saradnici u marketingu, menadžmentu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefoni: +381-65-8-675-445

+381 25 510-1641

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…