Udruženje Podium razvija projekat: "Panonsko more"

* Somborsko udruženje Podium na sednici Upravnog odbora, održanoj u utorak, 30. maja, donelo odluku da zvanično razvije projekat "Panonsko more"

U ovom udruženju od samog osnivanja, 23. septembra 2011. godine, u oblasti ostvarivanja ciljeva ravnopravno postavljaju turizam. Ova privredna grana, smatraju, itekako prožima zahvalne i mnogobrojne prirodne resurse koji svojim bogatstvom nude izobilje svekolike prirodne lepote, osim ostalog. Nekadašnje Panonsko more koje se rasprostiralo delom baš na ovom području - somborske regije, simbolično stoji u nazivu projekta.

- Već dugo u nama postoji ovaj plan - izveštava za portal i program Novog Radio Sombora Vesela Savin, članica Upravnog odbora Udruženja Podium Sombor. - Sada smo samo ozvaničili naše želje. Zaljubljenici smo, naravno, u svoj rodni atar, te smo ubeđeni da će mnogima, iz raznih krajeva naše zemlje, ali i drugih država i krajeva sveta, ova destinacija biti veoma privlačna, s obzirom i na odličan geografski položaj. Turistima ćemo ponuditi retke, tradicionalne i raznovrsne sadržaje. Od đaka, studenata, do penzionera, ali isto tako i onih koji sa "pravog" mora, bilo Jadranskog ili drugih, žele da dođu na naše Panonsko, dočekaćemo ih sve uz slogan: - Ko jednom dođe na more Panonsko, vratiće se kod nas ovde ponovo!

Među prvima koji se uključuju u projekat "Panonsko more" jesu bračni par Brdar, Anđa i Milan, vlasnici Etno kuće "Jelena" u Bezdanu. Tik uz obalu Dunava, dakle deo - kako i sami ističu - našeg Panonskog mora, ovi već osvedočeno ljubazni domaćini čekaće goste sa velikim entuzijazmom, a takođe i ogromnim iskustvom u ugostiteljstvu, nudeći osim već probranih i u autentičnom ambijentu smeštajnih kapaciteta i brojna druga iznenađenja.

Tu, u prestonici sadašnjeg i pogotovo budućeg turizma na severozapadu Bačke, Bezdanu, turisti će moći da se upoznaju i sa mnogim drugim znamenitostima, među kojima ponosno stoji jedinstveni Olimpijski park; on je izgrađen 2015. godine, u čast bezdanskih olimpijaca, podsetimo, njih čak osmoro reprezentotvalo je Srbiju iz ove sportske seoske metropole: kajakašice Antonija Nađ, Antonija Panda, Renata Kubik i Marta Tibor (u čuvenom i nezaboravnom srpskom ženskom kajakaškom četvrercu) sa svojim trenerom i tada selektorom nacionalne selekcije Srbije Janošom Pandom, kao i kajakaš Ervin Holpert te proslavljeni rukometaši, braća Dalibor i Davor Čutura - svi sa Letnjih olimpijskih igara u Londonu 2012. A šta reći za nenadmašnog Jožefa Jošku Holperta, člana jugoslovenske reprezentacije koja je osvojila zlato u Los Anđelesu 1984. i osvajača svega što se u sportu postići može. Svima njima uklesana su imena, ali i sa dovoljno "prostora" na famoznoj originalnoj mermernoj tabli gde ima mesta i za buduće bezdanske olimpijce. A dosadašnjima - već pomenutim i svima dobro znanim, poklonjeno je i posebno drvo ponaosob, tu, u Olimpijskom parku (možete videti u galeriji slika).

Nudi bezdanska sredina, kažu nosioci projekta "Panonsko more" - članovi i aktivisti Udruženja Podium iz Sombora i brojne druge sadržaje i prirodna obilja. Pre svega, svoju lekovitu odvajkada, banju. Među njima, tu je i jedinstvena u široj Regiji, Kanalska obala, gde se rađaju mnogi sportski šampioni ali je to i svojevrstan "poligon" i za mnogima prve večernje romantične šetnje, jedinstvena prilika da zaljubljeni pokažu, dokažu koliko se vole. Tu su i nadaleko glasoviti bezdanski beli i crni labudovi... Takođe, mnogo je ovde i obližnjih, više izletišta i atraktivnih vikend naselja. Sve će to biti u svrsi ovog projekta. Kao i takođe, unikatni obližnji zoološki vrt.

Naravno, u okviru čitavog projekta su i druge poddestinacije u okviru Zapadnobačkog okruga, računajući i na to, da je susedna opština Apatin isto tako prebogata prirodnim lekovitim, vodenim i drugim resursima, a pojedine ponude o kojima će koliko već sutra biti reči na ovim našim stranicama posvećenim projektu "Panonsko more", koje je, takođe je jednako važno reći, zaštićeno pod ovim imenom u odgovarajućim formalnim okvirima; u kooperaciji, sa pojedinim poslenicima u turističkom miljeu koji su već ponudili partnerstvo i saradnju i u području Apatina.

Jednako je bitno odmah istaći, da je Sombor sa svojim smeštajnim kapacitetima lider u području, ponajpre zahvaljujući najvećem i najeminentnijem objektu u ovoj nameni, Prenoćištu (hotelu) Lodge In u samom srcu Sombora, sa kojim je Udruženje Podium od samog starta u partnerskoj saradnji pa će ovaj objekat biti u mogućnosti da gostima koji dođu na Panonsko more pruži konačište i sve što uz to ide.

S obzirom da je Udruženje Podium izdavač Novog Radio Sombora, naš dvostruki elektronski medij, jeste i medijski nosilac čitavog projekta.

Siniša Stričević

Fotografije: Dejan Horvat i arhiva Udruženja Podium (Olimpijsko selo u Bezdanu)

 

 

Pročitano 1786 puta

       

Kontakt

Venac Stepe Stepanovića 9 (kancelarija) Ivana Kosančića 19 (redakcija, sedište) 25000 Sombor, Srbija

e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-25-510-16-41
Mobilni: +381-65-8-675-445

Portal:

http://noviradiosombor.com

Internet radio: Novi Radio Sombor

http://www.omiljeniradio.com/index.php/radio-uzivo-online-srbija/1130-novi-radio-sombor-uzivo-online.html 

POSTANITE SARADNICI

Svi koji želite, možete da postanete saradnici Novog Radio Sombora, bilo gde da živite i boravite.

Izaberite oblast, pošaljite vest, informaciju, fotografije.

Dobrodošli saradnici u marketingu i oglašavanju!

Javite se na e-mail:

office@noviradiosombor.com

Telefon: +381-65-8-675-445

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…